Leszek Skupin napisał(a):A generalnie co myślicie o kolorystyce, kontraście, WB czyli technice obróbki
weldon napisał(a):troszkę pachnie hdr'em, a ja niespecjalnie przepadam za tym.
...
Leszek Skupin napisał(a):weldon napisał(a):troszkę pachnie hdr'em, a ja niespecjalnie przepadam za tym.
...
Jak się tworzy HDRa , bo może przez przypadek zrobiłem i nawet o tym nie wiem
Leszek Skupin napisał(a):Wywoływałem z RAWów... z JPGów bym czegoś takiego nie uzyskał... chyba...
A dlaczego 3?arturac napisał(a):...HDR-y robi się poprzez zrobienie 3 zdjęć....
arturac napisał(a):tak mi te szaro-brązy(nienaturalny trochę ten kolor) obok barierki pachniały wyciąganiem z rawów...efekt fajny. a HDR-y robi się poprzez zrobienie 3 zdjęć-niedoświetlone, odpowiednio naświetlone i prześwietlone a potem nakłada się te trzy obrazy na siebie. otrzymujesz obraz we wszystkich miejscach odpowiednio oświetlony, nie ma przepaleń, ani ciemnych miejsc-tak po chłopsku. nigdy nie miałem czasu na RAWy ale chyba spróbuję..
a jakbyś Leszku przeszedł się jeszcze na spacer?? i zrobił mniej więcej te same miejsca w lepszym świetle to byłoby pełne porównanie.
pozdrawiam
weldon napisał(a):...
Leszek, jakbyś szedł drugi raz, to weź jaki kapoczek, albo pływaczki od dziecka i spróbuj jednak przejść na druga stronę tej barierki.
A może się przywiąż? Ciekaw byłbym efektów ...