weldon napisał(a):mariusz-w napisał(a): ... sam wycierałem monitor !
Ja też! Paznokciem skrobałem
No to przynajmniej monitory mamy czyste !
mariusz-w napisał(a):Pierwsze zdjęcie za bardzo rozmazane ... i nie oddaje uroku miejsca.
Fatamorgana napisał(a):... ten masyw w tle do złudzenia przypomina bryłą Everest widziany od lodowca Khumbu i Base Camp. Złudzenie było tak silne, że natychmiast postanowiłem "wydzielić" tę część całości.
Fatamorgana napisał(a):Akurat tu chodziło o wycięcie tych fal na tle gór, ponieważ całość fal nie była oświetlona tymi złotymi promieniami zachodzącego słońca, dlatego skupiłem się tylko na tym fragmencie widoku a ja uwielbiam takie barwy i delikatne, złote światło na wodzie - zresztą dla porównania cały widok gdzieś mam i wygrzebię.
Poza tym, jest jeszcze jedna rzecz w tej focie- raczej nikt nie wpadnie jaka. Sentyment do gór, a właściwie do kształtu jednej góry.
Otóż ten masyw w tle do złudzenia przypomina bryłą Everest widziany od lodowca Khumbu i Base Camp. Złudzenie było tak silne, że natychmiast postanowiłem "wydzielić" tę część całości.
Dzięki za komenty.
Ptok z foty wyleci, skoro ma wam rysować monitory...
Fatamorgana napisał(a):Mianowicie miałem bardzo niewiele czasu i... niemal 360 st. widoków. Trochę nie byłem pewien, co sfocić ...
weldon napisał(a):Czy to w dali, po prawej, to jakiś zameczek?
Pięknie położony.