Buber - najlepiej wyszła 2, bo:
1. Brakuje ostrości
3. Za jasno i trochę niedostateczna ostrość
4. Niestety, tak jak piszesz, nieudane bo i światło i poruszenie.
Wywal daty
slawek66 napisał(a):Rysio napisał(a):Janusz wsio piknie, ale niebo by trza dopracować
nie czepiaj sie nieba, to jesien w gorach a nie lato w tropiku
Jurek napisał(a):Fajne fotki zapodają!! Chłopaki więcej luzu! Wszyscy wiemy, że w fotografii bardzo ważne jest światło! Chorwacja ma to do siebie, że tego światła w ciągu dnia ma aż za dużo. Można zrobić piękne zdjęcia, ale jadąc na wakacje komu się chce wstawać wcześnie rano, kiedy to światełko jest miękkie i bardzo plastyczne? Ile razy sobie obiecuje, na następnym razem tak będzie! Ani razu, po prostu nie chce mi się!!!! Nasze zdjęcia, myślę o Wszystkich są robione ze spacerów i wypraw. Czasami uda się złapać fajne światło popołudniu, ale nie zawsze można je wykorzystać. Nasze fotki pokazują urok miejsc jakie spotykamy na tych wędrówkach, a nie sztukę fotografii!! Na zimowe wieczory, mamy co oglądać. Czasem uda się zrobić suuuuuuper fotkę, ale to raczej z przypadku, niż z polowania. Po fotkach widać, że nie macie zaufania do filterków, a szkoda, bo w Cro one są nie zbędne i tam właśnie można nauczyć się z nich korzystać. Też podziwiam zdjęcia z folderów robione przez zawodowców,
Ale żeby zrobić takie zdjęcie trzeba się znaleźć w odpowiednim czasie i w odpowiednim miejscu i je zrobić, za jednym razem to na pewno się nie uda!! W tedy takie jedno zdjęcie jest już warte kupę kasy i można je pokazać w folderach. Zostawmy to zawodowcom, A my bawmy się dalej. Cenne są uwagi na forum i na pewno pomogą zrobić fajną wakacyjną fotkę, ale więcej luzu bo nam się focący wystraszą, a myślę, że oto tu nie chodzi.
Jurek napisał(a):... ale jadąc na wakacje komu się chce wstawać wcześnie rano, kiedy to światełko jest miękkie i bardzo plastyczne? ... A my bawmy się dalej.