iGo8? Jeśli tak to w oknie nawigacji po prawej stronie kliknij sobie te wskaźniki naładowania i satelitków. I tam masz suwak głośności. Być może masz tylko tutaj ściszone
2. Tak plik nasa.dem to ukształtowanie terenu. jakoś 267mb...
decklen napisał(a):No tak iGO8 --- jeśli z nakładką GJ_6.7p to i owszem to ma nawet troche funkcjonalności i wyglądu ale samo iGO troszke cienkawe jest , zwłaszcza z tak starymi mapami jak mapy teleatlasa 2008.10 a nowe mapy serii 2009.xx dobrze chodzą z iGO 8.3.xxx.
Mam wrażenie także że komunikaty o manewrach są zbyt późne a niektórych w ogóle brakuje. Jeśli zgubimy trasę to nie oblicza często nowej.
Dlatego mam mieszane uczucia co do stosowania iGO.
Automapa EU zwłaszcza wer.5.5.1 ma na pewno lepsze pokrycie niż IGO i tak dla Słowacji prawie dwukrotnie lepsze, Węgry około 50% lepsze a Chorwacja jest dokładnie 75000 km dla AM i 54000 km iGO.
Dodatkową zaletą AM jest niesamowita ilość punktów POI które można dodać ( sklepy, fotoradary , a wszystko czego dusza zapragnie :0 )
AM nie ma tak ładnego ukształtowania terenu
decklen napisał(a):No tak iGO8 --- jeśli z nakładką GJ_6.7p to i owszem to ma nawet troche funkcjonalności i wyglądu ale samo iGO troszke cienkawe jest , zwłaszcza z tak starymi mapami jak mapy teleatlasa 2008.10 a nowe mapy serii 2009.xx dobrze chodzą z iGO 8.3.xxx.
decklen napisał(a):Mam wrażenie także że komunikaty o manewrach są zbyt późne a niektórych w ogóle brakuje. Jeśli zgubimy trasę to nie oblicza często nowej.
Dlatego mam mieszane uczucia co do stosowania iGO.
decklen napisał(a):Automapa EU zwłaszcza wer.5.5.1 ma na pewno lepsze pokrycie niż IGO i tak dla Słowacji prawie dwukrotnie lepsze, Węgry około 50% lepsze a Chorwacja jest dokładnie 75000 km dla AM i 54000 km iGO.
decklen napisał(a):Dodatkową zaletą AM jest niesamowita ilość punktów POI które można dodać ( sklepy, fotoradary , a wszystko czego dusza zapragnie :0 )
decklen napisał(a):AM nie ma tak ładnego ukształtowania terenu
decklen napisał(a):...
Dodatkową zaletą AM jest niesamowita ilość punktów POI które można dodać ( sklepy, fotoradary , a wszystko czego dusza zapragnie :0 )
..