To może ja coś pomogę,
dla mnie Igo8 to najlepsza nawigacja + z nakładką Gurjon skin nie ma sobie równych.
Głowie zalety względem Auto Mapy
1. Główna wada AutoMapy przesuwanie skalowanie samej mapy to porażka.
Mapa ładuje się kawałami obrazu. Przesuwasz obszar i nie widzisz nowego obszaru dopiero po chwili załaduje Ci się nowy obszar bardzo to irytujące. TO samo z powiększanie terenu i oddalaniem. Powiększasz pikseloza po chwili ci się ląduję obraz.
W Igo masz bez problemowo oddalasz powiększasz przesuwasz wszystko natychmiast bezzwłocznie.
2. Dźwięk w Auto Mapie tzn lektor dla mnie nic nie pasuje kobitka jest strasznie denerwująca mówi z akcentem nakazującym. Ratuje całą nawigację Chołowczyc ale to też nie to.
W IGo masz dobraną dobrą składnie i przejemny neutralny głos Anny
lub T. Knapik ( lektor z TV)
3. Teren 3D (ukształtowanie góry, doliny) nie wiem czy posiada go Auto Mapa ale chyba nie.
Igo bez problemu ładnie to wygląda.
4. Do IGO masz różnego rodzaju nakładki skóry które nie tylko nadają inną kolorystykę lecz zmianę całej nawigacji.
np. za pomocą takiej nakładki na IGO Gurjon skin
http://www.my-navia.pl/printview.php?t= ... b90250a489
Masz:
1. Wyliczenie i pokazanie na ekranie wszystkich tras szybka, łatwa, ekonomiczna, widokowa i wybierasz która CI bardziej pasuje
2. obliczanie szybkie paliwa ile dana trasa będzie Ciebie kosztować
3. obsługa radarów bardzo zaawansowana powiadomienia głosowe przed ile jakie suszarki czy drogowe 5 rodzai
4. obsługa wszystkich klawiszy i menu można sobie zmieniać ustawac jak się chce
5. Szybkie dodawanie punktów przelotowych
6. Symulacja trasy można ustawić płynnie prędkość od 0 do 4000 km/h
7. Pokazywanie przy strzałce numery domów lub przy ulicy na dolnym pasku
8. komunikaty o przekroczonej prędkości
naprawdę nie sposób wszystkiego wyliczyć.
Co do map mogę wieczorem pokazać zrzuty ekranu map jakiś miast Chorwacji.