Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

PDA z GPS i mapy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marmatmm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marmatmm » 11.06.2005 08:40

Ta mapa Mireo jest całkiem niezła . Jeżeli ktoś chce zobaczyć to proszę.http://www.adriaturist.hr/02Eng/glavna.htm
Szukam jakiejś trialowej lub innej działającej wersji .
Może ktoś posiada :)
Kasper
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasper » 11.06.2005 20:31

Według mojej wiedzy nie ma żadnej próbnej wersji Mireo viaGPS.
Program kosztuje 99EUR i chyba jest wart swojej ceny.
Jest chyba jedynym na dzisiaj programem nawigacji "od drzwi do drzwi" z mapami Chorwacji. Nawet najnowsza wersja TomTom Navigator'a nie sięga do Chorwacji. TomTom dla podróżujących w tę stronę kończy się na Austrii.
Przeglądanie map Chorwacji zawartych w tym programie daje nadzieję, że na miejscu spisze się całkiem dobrze - o swoich wrażeniach napiszę po powrocie z Cro.
Ktos pytał o szczegółowe plany miast - są dość dobrze zrobione plany dużych miast. Zaznaczono również wiele POI między innymi szpitale, stacje benzynowe parkingi, dworce kolejowe, zabytki...
Program ma również inną ciekawa właściwość: mozna wybrać opcje nawigacji dla samochodu lub dla pieszego :D
marmatmm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) marmatmm » 13.06.2005 20:28

Może i jest warty ?
Jednak napewno nie warto wydać tyle na dwa tygodnie
as12345600
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) as12345600 » 22.06.2005 11:13

Kasper napisał(a):Mam tę mapę z mireo w wersji angielskiej, zobaczymy jak się sprawdzi w tym roku w Chorwacji. :hut:

A masz ją wypróbowaną, bo ja ją sciągnąłem ale niestety kody te sprawy. Nie wiem czy warto wydać prawie 100 Euro i kupić kota w worku. Kupiłem Automapę Polski XL ta chodzi Ok i są aktualizacje. Niestety nie ma dla mapy chorawcji żadnej wersji demo. Możesz coś więcej odpowiedziec na ten temat prosz o maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl lub GG 5372742. Z pozdrówkami Andrzej
as12345600
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) as12345600 » 22.06.2005 21:11

Dzwoniłem dziś do twórców Automapy polski XL dowiedziałem się że na przyszły sezon mają być gotowe mapy europy zawierające chorwację.
dzidas
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dzidas » 22.06.2005 21:26

as12345600 napisał(a):Dzwoniłem dziś do twórców Automapy polski XL dowiedziałem się że na przyszły sezon mają być gotowe mapy europy zawierające chorwację.

Oni zawsze tak mówią, a potem jest straszliwy poślizg. :?

Pozdr.
wiktor10
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiktor10 » 22.06.2009 15:16

nawigacja Garmin z mapami City Navigator NT lub dodatkowo z AdriaRoute( szczegółowa mapa Chorwacji, Bośni i Hercegowiny oraz Słowenii)
Jeżeli masz pytania to pisz w tych tematach siedzę dobrze:))
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.06.2009 15:45

Oj kolego mocno odkurzyłeś temacik :D 8)

Pozdro
sedi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sedi » 22.06.2009 18:02

witam,
to mój pierwszy post :)
mam pytank do wiktor10 jako do znawcy tematu, czy jeździłeś na tym Garminie AdriaRoute? Czy to jest osobny pakiet map czy musi byc coś zainstalowane dodatkowo i jak wygląda pokrycie Chorwacji,bo przymierzałem się do iGO 8 , co o niej sądzisz?
pozdrawiam
laminat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) laminat » 23.06.2009 10:54

To może ja coś pomogę,

dla mnie Igo8 to najlepsza nawigacja + z nakładką Gurjon skin nie ma sobie równych.

Głowie zalety względem Auto Mapy
1. Główna wada AutoMapy przesuwanie skalowanie samej mapy to porażka.
Mapa ładuje się kawałami obrazu. Przesuwasz obszar i nie widzisz nowego obszaru dopiero po chwili załaduje Ci się nowy obszar bardzo to irytujące. TO samo z powiększanie terenu i oddalaniem. Powiększasz pikseloza po chwili ci się ląduję obraz.

W Igo masz bez problemowo oddalasz powiększasz przesuwasz wszystko natychmiast bezzwłocznie.

2. Dźwięk w Auto Mapie tzn lektor dla mnie nic nie pasuje kobitka jest strasznie denerwująca mówi z akcentem nakazującym. Ratuje całą nawigację Chołowczyc ale to też nie to.

W IGo masz dobraną dobrą składnie i przejemny neutralny głos Anny :) lub T. Knapik ( lektor z TV)

3. Teren 3D (ukształtowanie góry, doliny) nie wiem czy posiada go Auto Mapa ale chyba nie.
Igo bez problemu ładnie to wygląda.

4. Do IGO masz różnego rodzaju nakładki skóry które nie tylko nadają inną kolorystykę lecz zmianę całej nawigacji.
np. za pomocą takiej nakładki na IGO Gurjon skin
http://www.my-navia.pl/printview.php?t= ... b90250a489

Masz:
1. Wyliczenie i pokazanie na ekranie wszystkich tras szybka, łatwa, ekonomiczna, widokowa i wybierasz która CI bardziej pasuje
2. obliczanie szybkie paliwa ile dana trasa będzie Ciebie kosztować :)
3. obsługa radarów bardzo zaawansowana powiadomienia głosowe przed ile jakie suszarki czy drogowe 5 rodzai
4. obsługa wszystkich klawiszy i menu można sobie zmieniać ustawac jak się chce
5. Szybkie dodawanie punktów przelotowych
6. Symulacja trasy można ustawić płynnie prędkość od 0 do 4000 km/h
7. Pokazywanie przy strzałce numery domów lub przy ulicy na dolnym pasku
8. komunikaty o przekroczonej prędkości

naprawdę nie sposób wszystkiego wyliczyć.

Co do map mogę wieczorem pokazać zrzuty ekranu map jakiś miast Chorwacji.
tgniw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tgniw » 23.06.2009 11:27

laminat napisał(a):Co do map mogę wieczorem pokazać zrzuty ekranu map jakiś miast Chorwacji.

No ja czekam :) Bo pare postow na tym forum przekonalo mnie na 99% do zakupu tej nawigacji. Mam nadzieje, ze zrzuty ekranu utwierdza mnie w wyborze?
olki
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) olki » 23.06.2009 11:50

troche dzine pytanie... albo mnie sie tylko tak wydaje. Przeciez instalujesz najlepszy program do navi czyli np IGO 8 i kazdy kraj wrzucasz oddzielnie :D
Testowałem rooozne programy i powiem ze igo najlepszy :) (wyznacza nowa trase blyskawicznie, plynnie chodzi itp itp)
laminat
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) laminat » 23.06.2009 11:54

olki napisał(a):troche dzine pytanie... albo mnie sie tylko tak wydaje. Przeciez instalujesz najlepszy program do navi czyli np IGO 8 i kazdy kraj wrzucasz oddzielnie :D.....

Tak i nie, bo zazwyczaj mapy są pod konkretną nawigację-program.
wojciech70
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojciech70 » 23.06.2009 14:23

dzidas napisał(a):Witam
Czy może ktoś wie o istnieniu map Chorwacji, które można wykorzystać w nawigacji?

Pozdr.

Automapa Europa, TomTom East Europe.
sedi
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) sedi » 23.06.2009 17:57

laminat dzięki za wyczerpującą odpowiedź, u mnie nie wiem czemu strasznie cicho idzie głos w iGO i mam tylko jeden wiesz jak temu zaradzić?
a ukształtowanie terenu to Europe_NASA.dem?
Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone