Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Październik

Wybieracie się do Chorwacji, ale macie wątpliwości odnośnie pogody? Czy nie będzie za zimno lub za gorąco? Jak inni znieśli chorwacki klimat?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Krufka
Podróżnik
Październik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krufka » 28.07.2004 14:29

Witajcie!
Wiem, że było już wiele pytań o pogodę w październiku, ale jakoś nie znalazłam relacji tych co wrócili z październikowego pobytu. Dajcie znać jak wygląda pogoda w tym miesiącu na południu Chorwacji. W tym roku byłam w lipcu głównie na plażowaniu, ale chciałabym też po górkach polatać i pozwiedzać to i owo. Czy da się? I czy da się przy tym popluskać w morzu??? Z góry dzięki ]:o)
cezar000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) cezar000 » 28.07.2004 16:25

Byłem w pażdzierniku co prawda na krótko,ale w morzu się kąpali,spacerowali duzo więcej niż kąpali,w knajpkach siedzieli.
A po górkach to pewnie najlepszy okres.Przynajmniej się nie odwodnisz.
Polecam pażdziernik.
Krufka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krufka » 29.07.2004 08:34

Super!!! Dzięki serdeczne! Niestety możliwe to będzie dopiero w przyszłym roku. ]:o( pozdrawiam
wtak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtak » 29.07.2004 10:03

byłem dwukrotnie w X.
Raz była lampa :)
drugi raz temp nie przekraczała 18 st C :( . Ale woda miała ca 25 st :)
Krufka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krufka » 29.07.2004 10:32

Dzięki Wtak!
Coraz bardziej mnie to przekonuje do października. A temperatura koło 18 stopni to jak na październik też jest kul! Pozdrawiam ]:o)
wtak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtak » 29.07.2004 12:39

precyzyjnie mówiąc wtedy przy 18 st wiała jeszcze zimna bora od gór. Ale da się wytrzymać :D
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 21.08.2004 14:56

jeszcze raz polecam statistike na stronie institutu oceanografii i rybactwa w Splicie www.izor.hr
sa tam podane dane za wszystkie dni i miesiance od kilku lat w stecz
Ja osobiscie najbardziej lubie wrzesien ale czensto w pazdzierniku ide na osmiornice nurkowac bez pianky. Opalanie od 10 do 15 dopiero w pazdierniku jest mozliwe. Polecam tagze w drugej polowie przijazd na grzyby (maslaki)
Krufka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krufka » 23.08.2004 12:49

Fajno! Dzięki serdeczne jeszcze raz. W przyszłym roku wybiorę się do Chorwacji właśnie na przełomie września i sierpnia. Pozdrawiam! ]:o)
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 05.09.2004 14:00

No to niezłe informacje jak dla mnie.
Własnie ok 20 września wybieram się po raz drugi w tym roku chyba na Krk. Raptem 4-5 dni ,ale myslę ,że warto zobaczyć Chorwację we wrześniu.
Pozdr. :roll:
Midas
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Midas » 05.09.2004 14:01

No to niezłe informacje jak dla mnie.
Własnie ok 20 września wybieram się po raz drugi w tym roku chyba na Krk. Raptem 4-5 dni ,ale myslę ,że warto zobaczyć Chorwację we wrześniu.
Pozdr. :roll:

Powrót do Pogoda i klimat