Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Patron miasta Baska Voda

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
carpic
Odkrywca
Patron miasta Baska Voda

Nieprzeczytany postnapisał(a) carpic » 09.08.2004 23:10

Jak byłam w Baskiej Vodzie to widziałam chyba to było w porcie pomnik, był zielony i osoba stojąca na nim przypominała mi papieża (chodzi mi o jego ubranie), mam go na zdjęciu w albumie i chciałabym się dowiedzieć, może ktoś będzie wiedział (w to akurat nie wątpię) kto to? Czytając różne strony domyślam się, że to St. Nicholas patron of Baska Voda, 6th of December is St. Nicholas' Day, czy ja dobrze rozumiem, że patronem jest Mikołaj? Święty Mikołaj? Może ktoś wie coś więcej na ten temat i mnie oświeci, a może już gdzieś był ten temat poruszany???
Dziękuję jeśli ktoś mnie oświeci, przy okazji KOCHAM CHORWACJĘ, oczywiście męża na pierwszym miejscu ale zaraz potem jest Chorwacja!!!
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 16.08.2004 22:16

Rzeczywiście to jest święty Mikołaj. jak znajdę przewodnik to przeczytam i coś więcej Ci napiszę. Też mam jego zdjęcie.
Pozdrawiam
carpic
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) carpic » 16.08.2004 22:35

Cieszę się, że potwierdzasz to co podejrzewałam, mam przewodnik Pascala w którym nie ma nawet opisu Baskiej Vody, jak znajdziesz coś więcej na ten temat to czekam na info i dziękuję z góry. Pozdrawiam
wtak
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wtak » 17.08.2004 07:24

Oprócz tego Św. Mikołaja drugim patronem Baśkiej Wody jest kotwica :D też nieopodal portu :D
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 19.08.2004 16:09

JA TEŻ MAM TEN SAM PRZEWODNIK I.................... nic nie pisze!!!
A myślałem , że mój lepszy he he he.
Pozdrawiam
cezar000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) cezar000 » 19.08.2004 20:05

cezar000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) cezar000 » 19.08.2004 20:25

tutaj większy,lepiej będzie go znależć
http://www.baskavoda.hr/nova.htm

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Patron miasta Baska Voda
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone