Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Paszport dla 5ms. dziecka

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukman
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukman » 19.05.2010 06:53

życzę wam powodzenia i udanych wakacji ,mam nadzieję że się wam uda wyrobić paszport maluszkowi w terminie
marekb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekb » 19.05.2010 06:56

składałem pod koniec kwietnia i pani powiedziała, że mają nowe wytyczne: dzieci chyba do 5 czy 6-tego roku życia - ważność paszportu 1rok - czy tymczasowy czy biometr.- nie ma znaczenia. Dowód osobisty dla takiego malucha też ważny 1 rok. Jaka więc różnica?? Otóż za paszport zapłacimy 30zł natomiast dowód osobisty jest darmowy-dowiedziałem się juz po złożeniu wniosku. Od przyszłego roku tylko dowód a za opłatę paszp. uchleje się na rakiją :wink:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.05.2010 06:58

Bodzioch Marek napisał(a):składałem pod koniec kwietnia i pani powiedziała, że mają nowe wytyczne: dzieci chyba do 5 czy 6-tego roku życia - ważność paszportu 1rok - czy tymczasowy czy biometr.- nie ma znaczenia. Dowód osobisty dla takiego malucha też ważny 1 rok. Jaka więc różnica?? Otóż za paszport zapłacimy 30zł natomiast dowód osobisty jest darmowy-dowiedziałem się juz po złożeniu wniosku. Od przyszłego roku tylko dowód a za opłatę paszp. uchleje się na rakiją :wink:

Dowód osobisty wydany osobie, która nie ukończyła 18 roku życia, jest ważny 5 lat od daty jego wydania.

:!:

Pisałem wyżej...
cyp3k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyp3k » 22.05.2010 19:43

Termin odbioru paszportu na 18 czerwca. Cena, 30zl, wymagany akt urodzenia + oboje rodzicow z dow. os. :)

Do biometrycznego jest to samo tyle ze dziecko musi osobiscie zlozyc odciski podobno ;p

Pism o przyspieszenie nie ma, ale na ogol po 2,5tyg. juz sa do odbioru paszporty.
pocztówka28
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pocztówka28 » 22.05.2010 21:50

agrestrybnik napisał(a):4 maja dalem w Rybniku dokumenty na paszport(zadnych znajomosci), 14 maja sprawdzam na necie status paszportu i pisze ze paszport czeka do odbioru, wczoraj go odebralem, ma wklepiona date wydania 7 maj, zalecany termin odbioru paszportu mialem 4 czerwca, czyzby malo ludzi wyrabialo paszporty

Ha! Twój post spowodował że sprawdziłam status mojego paszportu :D Wniosek złożony 10 maja...dzisiaj tj. 22 maja PASZPORT GOTOWY DO ODBIORU. Niewierzę, że tak szybko :D W poniedziałek bięgnę go odebrać :D
Poprzednia strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Paszport dla 5ms. dziecka - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone