Aldonka napisał(a):ana588 napisał(a):wyjazd juz za tydzien... a MOJE obawy o przekraczenia granicy na dowod coraz wieksze Mam nadzieje, ze sie powiedzie... znajomi strasza jak moga heh...
Nie słuchaj znajomych, którzy zapewne nawet tam nie byli. Ludzie, co rok, jeżdżący do Cro mówią Ci, że na DO można wjechać. Zaufaj im.
wyjazd juz za tydzien... a MOJE obawy o przekraczenia granicy na dowod coraz wieksze icon_smile.gif Mam nadzieje, ze sie powiedzie... znajomi strasza jak moga heh...
- a tak się martwiłaśana588 napisał(a):wlasnie wakacjuje juz 2 dzien... mieliscie racje;) granice slowensko-chorwacka przekroczylismy z dowodami... nie bylo zadnych inwigilacji, ani korkow... nikt nie robił problemow... pozdrawiam z 36 stopniowego Tucepi
daniel-m0rfi napisał(a):Jenyyy ludzie gdzie wy się urodziliście ? Chorwacja nie jest Państwem wchodzącym w UE. i obowiązuje PASZPORT KAŻDEGO OBYWATELA WJEŻDŻAJĄCEGO DO PAŃSTWA NIE BĘDĄCEGO W UE. DOTYCZY TO DZIECI JAK I DOROSŁYCH. JUGOSŁAWIA, CHORWACJA, BOŚNIA I HERCEGOWINA, CZARNOGÓRA SA TO PAŃSTWA KTÓRE WYMAGAJĄ PASZPORTU. NA DOWÓD MOGĄ WJEŻDŻAĆ OSOBY POSIADAJĄCE WIZĘ NA DŁUŻSZY POBYT I SĄ WPISANE W REJESTR POBYTU DŁUGIEGO W DANYM PAŃSTWIE. JEŚLI CHCECIE NA DOWÓD TO PROSZĘ BARDZO TYLKO ŻYCZĘ MIŁEGO POWROTU I NARAŻENIE SIEBIE NA KOSZTY DODATKOWE.
daniel-m0rfi napisał(a):Jenyyy ludzie gdzie wy się urodziliście ? Chorwacja nie jest Państwem wchodzącym w UE. i obowiązuje PASZPORT KAŻDEGO OBYWATELA WJEŻDŻAJĄCEGO DO PAŃSTWA NIE BĘDĄCEGO W UE. DOTYCZY TO DZIECI JAK I DOROSŁYCH. JUGOSŁAWIA, CHORWACJA, ...WYMAGAJĄ PASZPORTU. NA DOWÓD MOGĄ WJEŻDŻAĆ OSOBY POSIADAJĄCE WIZĘ NA DŁUŻSZY POBYT I SĄ WPISANE W REJESTR POBYTU DŁUGIEGO W DANYM PAŃSTWIE.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne