nemo123456 napisał(a):Witam serdecznie,proszę o pomoc. W chwili obecnej posługuję się nie ważnym dowodem osobistym. Oczywiście,złożyłem wniosek 3tyg temu. Jednak jest nadal w trakcie realizacji. Przyjmując najgorszą z opcji...Czy uda mi się przekroczyć granicę? z nieważnym dokumentem?dodatkowo prawem jazdy? i potwierdzeniem złożenia wniosku w urzędzie? Jak może to wyglądać?
Pääkäyttäjä napisał(a):nemo123456 napisał(a):Witam serdecznie,proszę o pomoc. W chwili obecnej posługuję się nie ważnym dowodem osobistym. Oczywiście,złożyłem wniosek 3tyg temu. Jednak jest nadal w trakcie realizacji. Przyjmując najgorszą z opcji...Czy uda mi się przekroczyć granicę? z nieważnym dokumentem?dodatkowo prawem jazdy? i potwierdzeniem złożenia wniosku w urzędzie? Jak może to wyglądać?
Poważnie? Z dwoma nieważnymi dokumentami...? W sensie - w strefie Schengen nie musisz się niczym legitymować ale poza nią, już tak. Kodeks graniczny z Schengen zezwala na przekraczanie granicy wewnętrznej w każdym miejscu i bez dokonywania kontroli a tożsamość można potwierdzić i tak w inny sposób...
Nieważne prawo jazdy = brakowi uprawnień do kierowania. Taki kierowca przyłapany bez dokumentów ryzykuje mandat i jako osoba kierujaca bez uprawnień, odholowanie pojazdu.
bluesman napisał(a):zwłaszcza zniknąć wpisy równie merytoryczne jak powyżej .... Możesz adminie dać przykład i nie śmiecić ?
anakin napisał(a):bluesman napisał(a):zwłaszcza zniknąć wpisy równie merytoryczne jak powyżej .... Możesz adminie dać przykład i nie śmiecić ?
Tu masz swoje "merytoryczne" wpisy w temacie:
ot-paszport-czy-dowod-dyskusja-wycieta-z-faq-t55043.html
Więcej prosił nie będę.
Tak pisze admin ???anakin napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):Wewnątrz Schengen przekroczy.
Jakby do tej Czarnogóry nie próbował dojechać to nie da rady.
bluesman napisał(a):Tak pisze admin ???anakin napisał(a):Pääkäyttäjä napisał(a):Wewnątrz Schengen przekroczy.
Jakby do tej Czarnogóry nie próbował dojechać to nie da rady.
Czym to się różni od wpisu Fly "...podobno nie da się spać na suficie..."
Dostanę bana, a Ty się lepiej poczujesz
p.s. na pewno będę Cię cytował !
artur77 napisał(a):Witam serdecznie,
Planujemy za rok wybrać się samolotem z 13 miesięcznym dzieckiem na 2 tygodnie do Włoch. Będziemy lecieć liniami Ryanair z Polski. Wiem, że niemowlęta muszą mieć wyrobiony paszport lub tymczasowy dowód osobisty. Czy półrocznemu dziecku można już wyrabiać paszport? Przepraszam może za głupie pytanie ale nie mamy doświadczenia. jak to wygląda w praktyce?
Pozdrawiam
eranet napisał(a):Witam, czy na granicy węgiersko-chorwackiej jest kontrola dokumentów? Skończyła się ważność paszportu dziecku i pewnie nie uda sie juz wyrobić przed wyjazdem temat pilny
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne