Marko66 napisał(a):Lepiej na dowody - mały "kawałek plastiku" jest szybciej sprawdzany. Wertowanie stron paszportu trwa kilka razy dłużej, przez co kolejki ma granicy się wydłużają.
yzedef napisał(a):Marko66 napisał(a):Lepiej na dowody - mały "kawałek plastiku" jest szybciej sprawdzany. Wertowanie stron paszportu trwa kilka razy dłużej, przez co kolejki ma granicy się wydłużają.
Pod warunkiem że ktoś ten paszport otwiera, byłem kilka lat z rzędu w Cro i chyba raz celnik otworzył paszport na sekundy na ostatniej stronie. W tym roku tradycyjnie w jedną i w drugą stronę liczyli tylko osoby w aucie i paszporty nie biorąc ich do ręki (przejazd przez Słowenię).
krakuscity napisał(a):Wydaje mi się , że dokument powinien być jeszcze ważny 90 dni w momencie wyjazdu z Chorwacji.
luk202 napisał(a):Zwykle poruszam się tylko z dowodem, ale po ostatnich doświadczeniach polecam posiadać i jedno i drugie. Na autostradzie przy bramce okazało się, że nie mam dokumentów. Po dłuższych poszukiwaniach znalazłem je w samochodzie ale co by było, gdybym naprawdę zgubił? Mając "zdublowany" dokument zawsze można jakoś z tego wybrnąć.
luk202 napisał(a):Zwykle poruszam się tylko z dowodem, ale po ostatnich doświadczeniach polecam posiadać i jedno i drugie. Na autostradzie przy bramce okazało się, że nie mam dokumentów. Po dłuższych poszukiwaniach znalazłem je w samochodzie ale co by było, gdybym naprawdę zgubił? Mając "zdublowany" dokument zawsze można jakoś z tego wybrnąć.
Pääkäyttäjä napisał(a):luk202 napisał(a):Zwykle poruszam się tylko z dowodem, ale po ostatnich doświadczeniach polecam posiadać i jedno i drugie. Na autostradzie przy bramce okazało się, że nie mam dokumentów. Po dłuższych poszukiwaniach znalazłem je w samochodzie ale co by było, gdybym naprawdę zgubił? Mając "zdublowany" dokument zawsze można jakoś z tego wybrnąć.
To raz. A dwa, zawsze warto mieć ze sobą kserokopię albo skany dokumentów...
gusia-s napisał(a):A do czego? przecież to nie dokumenty i nie mają żadnej wartości.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne