grzesiek32 napisał(a):nie straszcie proszę, już nic nie zrobię teraz, może błaganie pomoże albo słodkie oczka żony
sedi napisał(a):grzesiek32 napisał(a):nie straszcie proszę, już nic nie zrobię teraz, może błaganie pomoże albo słodkie oczka żony
kiedy wyjazd masz? Ja na paszport dzieci czekałem teraz w czerwcu ... 2 tygodnie. Dosyć szybko to idzie ale zależy kiedy się dokładnie wybierasz.
komanch napisał(a):Jeszcze raz nt. paszportów. Niby nie trzeba, niby wszystko opisane na stronach MSZ, a w ubiegłym roku jakiś nadgorliwy(?) celnik chciał zobaczyć jednak paszport. Jak w takim przypadku postępować? jak rozmawiać?
komanch napisał(a):bluesman napisał(a):Kolejny raz ręce opadają .................. i dlaczego celnik akurat ?
Celnik, strażnik nieważne ..... ważne, że się przyczepił. Co wtedy?
komanch napisał(a):bluesman napisał(a):Kolejny raz ręce opadają .................. i dlaczego celnik akurat ?
Celnik, strażnik nieważne ..... ważne, że się przyczepił. Co wtedy?
karin74 napisał(a):Chorwacja od dzisiaj w UE a ja nadal nie wiem czy wystarczy przy granicy tylko DO? Wyjeżdzając wcześniej czyli w 2010 i 2012 roku mieliśmy paszporty, ale niestety w kwietniu straciły ważność. Szkoda kasy na nowe, ale gdyby się okazało na granicy, że celnik zrobi mi... to może wyrobić?
karin74 napisał(a):Chorwacja od dzisiaj w UE a ja nadal nie wiem czy wystarczy przy granicy tylko DO? Wyjeżdzając wcześniej czyli w 2010 i 2012 roku mieliśmy paszporty, ale niestety w kwietniu straciły ważność. Szkoda kasy na nowe, ale gdyby się okazało na granicy, że celnik zrobi mi... to może wyrobić?
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne