Stendo napisał(a):iluzja4 napisał(a):A czy jest ktoś kto był już w tym 2011 roku w Chorwacji na dowodzie osobistym ?
Ale myślisz że coś się zmieniło od poprzedniego roku ??
Stendo napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Nic się nie zmieniło pod tym względem, gwarantuję.
Też tak myślę
Zbyt piękny kraj i zbyt dużo zarabia na turystach aby sam sobie strzelił w kolano nakładając dodatkowe restrykcje wjazdowe.
krzy41siek napisał(a):dziendobry ruszam za tydzien do Chorwaci, kolega z zona chce sie tez wybrac tylko zapomnial ze ma niewazny paszport czy jest mozliwosc wjechania na dowud osobisty zgury dziekuje za odpowiedz
Mosqito napisał(a):Ciekawi mnie co miał celnik do Twojego dowodu tożsamości ? Podejrzewam że chodzi o Straż Graniczną
Powiem Ci co ja bym zrobił: Dał mu DO i powiedział że paszportu ani nie mam ani nie potrzebuję i POPROSIŁ aby się w tej sprawie skonsultował ze swoim dowódcą albo komendantem przejścia. Sposób przekraczania granicy (pociągiem czy autem) nie ma tu nic do rzeczy. Ewentualne inne wytyczne MOGĄ być tylko w przypadku samolotu i to w ograniczonych przypadkach.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne