napisał(a) dzkzsl » 15.06.2011 09:04
KRZYSIEK&MAGDA napisał(a):dzkzsl napisał(a):Jacek S napisał(a):KRZYSIEK&MAGDA napisał(a):hejka
w tym roku jedziemy do CRO. poraz pierwszy, chcemy zabrać moja siostrę która ma 15 lat, nie posiada paszportu ale czeka na odbiór dowodu osobistego tymczasowego. Czy ten dokument wystarczy do przekroczenia granic ? bardzo dziękuje z góry za pomoc
Tak.
Potrzebujesz zgodę rodzica na wyjazd siostry pod Twoją opieką. Siostra nie może bez pełnoprawnego opiekuna przekroczyć granicy. Najlepiej w jezyku polskim i angielskim. Nastpnie udajesz sie do notariusza z rodzicami aby potwierdzil prawdziwosc podpisów (koszt 24,80 zł
) Wiem bo sam wybieram sie za kilka dni z 16 letnim bratem. Dowód tymczasowy starczy w zupełności. Jak chcesz mam juz napisane po polsku i angielsku jak ma to wyglądać
bardzo będę wdzięczny za wszelka pomoc. dlatego proszę żebyś mi wysłał (jeśli to możliwe) te oświadczenie adres mail
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.plpozdrawiam
poszlo.
Moze zamieszcze dla wszystkich abym nie musiał wysyłać każdemu z osobna (w miarę możliwości proszę o jakies kosmetyczne poprawki (język angielski oraz oznaczenie lub umieszczenie tego przez admina bo jakimś widocznym miejscu bo na pewno się przyda)
Imię nazwisko
adres i nr dowodu
rodziców
miejscowość,data (po prawej stronie)
Zezwalam na wyjazd poza granicę Rzeczypospolitej Polskiej, mojego syna ......................., urodzonego ............. r. w Koszalinie, zamieszkałego .................., 76-150 Darłowo, numer dowodu osobistego ............., pod opieką mojego syna ......................, urodzonego ................ r. w Człuchowie, zamieszkałego ........................, 76-150 Darłowo, numer dowodu osobistego ................
Permission to travel outside the Republic of Poland, my son ..................., born on ..................... in Koszalin, a resident of ..............................., 76-150 Darłowo, identity card number .................., under the care of my son ....................., born on ................. in Człuchów, a resident of
...................., 76-150 Darłowo, identity card number ...................