napisał(a) hassanbey » 08.08.2011 19:53
Miałem niemiłą niespodziankę przed tegorocznym wyjazdem do Cro
Na początku czerwca udałem do Urzędu Wojewódzkiego w Szczecinie aby wyrobić paszport. Wyjazd miałem przewidziany na 22 lipca więc czasu miałem aż nadto - w Szczecinie przewidywany czas wyrobienia paszportu to ok 4 tygodni. Niestety podczas składania wniosku Pani zauważyła że mój dowód osobisty jest uszkodzony - dosłownie ułamany kawalątek narożnika sklejone umiejętnie tak że prawie nie było tego widać
Niestety Pani się doszukała tego uszkodzenia i odrzuciła wniosek. Gdybym miał chociaż jeden dzień ważny paszport to nie było problemów ale niestety nie był
Muszę wpierw wyrobić dowód osobisty. Szybciutko pojechałem do Urzędu Miejskiego złożyłem wniosek i......nogi mi się ugięły - przewidywany termin odbioru dowodu to 8 sierpień !!! czyli prawie 8 tygodni a gdzie jeszcze paszport. W tym momencie zacząłem kombinować, pojechałem do domu (wpierw spisując nazwisko kierownika biura obsługi klientów) i napisałem podanie o przyspieszenie wyrobienia dowodu, który to jest mi potrzebny do wyrobienia paszportu.
POMOGŁO !!!! dowód miałem w ciągu 7 dni !!! Szybciutko z powrotem do paszportówki i zrobiłem dokładnie to samo czyli złożyłem podanie. Paszport miałem po 2 tygodniach