napisał(a) niezawodny » 10.03.2006 23:13
Miałbym parę pytań w kwestii albańskiej ponieważ rozważam wakacje w Grecji a konkretnie interesuje mnie Kefalonia czyli Wyspy Jońskie leżące tuż za Albanią. A że obiecałem sobie kiedyś powrót do Sarajewa to chętnie bym to wszystko razem połączył.
Dodam że też podróżuję z dziećmi i żoną zaprawionymi w bojach.
Więc tak:
1) Ile czasu zajmuje przejechanie autem przez Albanię od granicy Czarnogóry do Grecji? Co ew. najciekawszego poleciłbyś zobaczyć na tej trasie lub blisko niej. Jadę co prawda autem 4x4 ale jazda ekstremalna mnie raczej nie rajcujewięc w grę wchodzą drogi przejezdne lub prawie przejezdne, natomiast offroad odpada, zwłaszcza z żoną (dzieciom by się pewnie podobało).
2) Jakie są opcje niedrogiego noclegu w Albanii, poza namiotem? Ideałem byłyby "apartmani ala CRO"...
3) Czy jest jakiś przewodnik o Albanii bądź inna pozycja skąd można zaczerpnąć informacji n/t atrakcji turystycznych godnych zobaczenia.
4) Gdyby zrobić parodniowy odpoczynek w Albanii nad Jadranem to które miejsce (tzn. region) być polecił? Słyszałem że są tam piaszczyste plaże i do tego puste...
Kto wie, może niedługo bedziemy jeździć na wakacje nad Jadran właśnie do Albanii? Pewne jest to że Paszczaki przetarły już ślad, więc pora na Albanię
P.S.
Szkoda że jadę na początku wakacji bo może spiknęlibyśmy się gdzieś na trasie. W 2004 roku spiknąłem się tak z Jacolem8 w BG - oj polało się wtedy sporo Zagorki