Potter napisał(a):PS. Drobna wstawka do jan_s1: Twoja obecność tutaj jest dla mnie zaszczytem . Zdjęcia i informacje o Paryżu zawarte w Twoich relacjach były przeze mnie przeglądane wiele razy.
No nie wprawiaj mnie w zakłopotanie, chociaż to co przeczytałem jest dla mnie wielką przyjemnością. I zaszczytem.
Potter napisał(a):Wychodząc z kościoła w oczy rzuca mi się paskudna (wg mnie) budowla jaką jest wieża Monparnasse ...
Może i paskudna, ale na pewno efektowna. Niedługo w moim wątku parysko-szkockim postaram sie pokazać, że może nie taka paskudna. Ale moje kryteria były wyłącznie fotograficzne.
Potter napisał(a):Kolejnym etapem mojej wędrówki jest dzielnica Luxemburg. Pierwszy miał być Place St-Sulpice z imponującym kościołem St-Sulpice...
Ten niesamowity kościół zawsze robił na mnie wrażenie. Niestety masz rację - trudno go sfotografować, nie tylko ze względu na stragany, ale i inne przeszkadzajki. "Kod da Vinci", októrym wspomniał tony montana wydaje mi się marną pozycją, zawdzięczającą rozgłos raczej modnej tematyce.
Fajnie jest pooglądać jeszcze raz znajome miejsca...