napisał(a) Lidia K » 22.01.2015 13:49
Tę relację przeczytałam chyba po świętach. Nic wtedy nie napisałam bo jeszcze w relacji nie widziałam aby ktoś aż tyle opowieści z Grecją w tle ze sobą na urlop taszczył.
Moja wielka grecka przygoda John Mole
Egejskie marzenie Dario Ciriello
Złapać Greka Alicja góra
Monachos Bożena Gałczyńska-Szurek
Poza błękitem oceanu Belinda Jones
Szcęście all inclusive Krystyna Mirek
Do tej pory posiadaliśmy tylko 'Moją wielką grecką przygodę' (taki jeden cromaniak co ja bardzo lubi podpowiedział). I niedawny nabytek Irvin Stone 'Grecki skarb'.
Zainteresowały mnie tytuły które pokazywałaś w obydwu greckich relacjach.
No i poszukałam, zamówiłam, poczekałam na 'Egejskie marzenie', już przeczytane (kazałabym wszystkim politykom przeczytać tę lekturę obowiązkowo zanim zostaną polskimi przedstawicielami narodu).
Dzisiaj wyciągnę ze skrzynki 'Poza błękitem oceanu'. Liczę na dobrze spędzony czas na czytaniu.
A wracając do głównego tematu - relację z wielką przyjemnością ponownie przeglądnęłam. Bardzo fajne zdjęcia szczegółów, kotów, roślinek, greckich obiektów, dzwonów, waz, no dużo błękitu i bieli.
Joan65 napisał(a):margaret-ka napisał(a):Cyklady to inny świat niż reszta Grecji. A gdybym miała wskazać na jedną z nich to właśnie była by Amorgos. Jeżeli tylko masz taką możliwość- jedź tam, nie będziesz żałował.
Absolutnie się zgadzam
Amorgos wciąga i pochłania bezgranicznie...
Na zdjęciach rzeczywiście Amorgos prezentuje się ponad przeciętną (oczywiście w moim rankingu tę naj pozostanie Milos).
Pozdrawiam autorkę i jej towarzysza kolejnego greckiego wyjazdu.
Małgosia