Raphael napisał(a):A po zaparkowaniu na tych P+R, jeśli się chce pojechać metrem to bilety trzeba dla każdego kupić, czy 1 szt. jest "free" czyli "w cenie parkingu" dla kierowcy? Taka chyba powinna być idea P+R.
BasiaBier napisał(a):Witam, tak dla pewności pytanie do doświadczonych, czy na pewno w weekend w Wiedniu parking na ulicy jest bezpłatny? Chodzi mi o szóstą dzielnicę, ulica Webgasse, odnoga od Mariahilfstrasse. Tak rozumiem opisy z austriackiej strony, ale nie chciałabym przez niewiedzę płacić mandatu. Mój hotel ma parking 19 EUR za dobę i nawet nie gwarantuje miejsca. Z drugiej strony parkować na obrzeżu i kupować bilet na metro dla kilku osób pewnie cena wyjdzie podobnie... Bardzo proszę o pomoc niedoświadczonej.
Adax napisał(a):Jedna z opcji z międzynoclegiem do CRO obejmuje 5-6h spacer po wiedeńskiej starówce. B. proszę o sprawdzone namiary spacerowo/parkingowe w Wiedniu i ew. parę słów naprowadzenia.
Z góry dziękuję, bo musiałbym rejestrować się na innym forum, a nawet nie wiem, którym
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi