Jak w temacie. Korzysta ktoś z aplikacji paydo na androida?
Jak to działa, jak się tym posługiwać?
Wymaga połączenia internetowego i lokalizacji?
Próbowałem zapłacić za parkowanie na ulicy w Chorwacji: 1. Parkometry akceptują tylko gotówkę, ale na naklejce była informacja o płatności SMS i aplikacji PayDo, gr8 – bądźmy nowocześni. 2. Pobrałem aplikację i pomyślnie dodałem kartę (opłata 1 Kuna) 3. Wybrałem miasto, strefę i próbowałem zapłacić za 1 godzinę i przez cały dzień kartą - płatność nie działa. 4. Pomyślnie wpłaciłem 80 Kun na konto PayDo 5. Po raz kolejny próbowałem zapłacić za parking - nie działa. Nazywam to oszustwem.
Nie ma możliwości zakończenia czasu parkingu wcześniej niż wykupiony parking.
Szybko i sprawnie, można doładować parkowanie gdy czas końca się zbliża. W Chorwacji w Makarska sprawdzają opłaty.
Najlepszy sposób na płacenie za parking w Chorwacji
Używałem go kilka razy bez żadnych problemów.
vin napisał(a):Korzystałem w Dubrowniku i w Orebicu, działało bezproblemowo. Podpinasz sobie na spokojnie kartę, potem jak zaparkujesz to wskazujesz, na ile chcesz wykupić bilet (lokalizacja zaczytana z GPS i na mapie są odpowiednie strefy zaznaczone, jeśli np. jest więcej niż jedna w tym mieście to po lokalizacji Ci zaczyta odpowiednią, ale chyba można było zmienić, albo wybrać ręcznie lokalizację i strefę, jeśli chcesz ) i płatność idzie z karty z automatu, więc też podłączenie do sieci będzie potrzebne, żeby to sprocesować.
Aha, można przedłużyć, jak Ci się kończy czas (wyskakuje zresztą powiadomienie) i wtedy od razu liczy Ci od godziny kończącego się okresu, nie trzeba się 'wstrzelić'. Przedłużałem tak podczas pobytu w Korculi.
janusz07 napisał(a):A pytanie bo nie mogę znaleźć info w aplikacji. trzeba jakoś samochód oznaczyć ?? W Polsce wymagają karki że "mobilet" np .
Dziękuję
Do I need to place "something" under the car windshield?
By purchasing a parking ticket through Bmove you enter an electronic information system and the non-materialized parking ticket cannot be made visible when using public parking space.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne