Poszukuję parkingu w Zagrzebiu najchętniej takiego, na którym można by było zatrzymać się w sobotni wieczór na kilka godzin z przyczepą kemp. Najlepiej aby był to parking całodobowy i bez limitu czasowego - czyli taki, na którym mogę stać powyżej 3 h i z którego będę mogła wydostać się np. o godz. 23-24 lub wcześnie rano. Absolutny minimalny przedział czasowy jaki mnie interesuje to godz. 21-24 czyli 3 h.
Myślicie że to wykonalne?
Rozważam też opcję zatrzymania się na 1 dobę na kempingu pod Zagrzebiem i dojazd do miasta samym autem. Z uwagi na późną porę transport publ. szczególnie powrotny ok. północy raczej nie wchodzi w grę.
Przeglądałam tę stronkę i nie wiem czy dobrze rozumiem
W całej Strefie I - max. czas parkowania 2 h, opłata we wszystkie dni tygodnia przez 24 h więc odpada bo potrzebuje min. 3 h.
Wyjątek np. Trg Stjepana Radica też strefa I - ale opłata w soboty tylko między 7-15 ... a potem? czy to znaczy, że po 15 w soboty nie obowiązuje opłata? a co z max. czasem?
W strefie II - w soboty po godz. 15 nie są pobierane opłaty czyli nie muszę pobierać biletu i nie obowiązuje limit 3 h
Strefa III - jest nielimitowana czasowo i w soboty obowiązuje opłata tylko między 7 a 15? czyli po 15 w soboty za free? Tu jest największa szansa na ustawienie się z budką chyba? Takie miejsce wypatrzyłam, choć do centrum ok. 3 km tup tup
Nie ogarniam chyba tego
Trochę mi się nie chce zjeżdżać na kemping i potem gnać do miasta, wracać na kemping w środku nocy i rano ruszać dalej.
Wolałabym zaparkować gdzieś z budą właśnie na jakimś parkingu, nawet zapłacić jak za kemping i przejść pieszo w miejsce docelowe. Parkingi w III strefie są dość daleko, nie wiem też czy to będzie bezpieczne aby zostawić tam zestaw na kilka godzin.
Co myślicie