Konradk napisał(a):O dokładnie to
Sam czytałem niedawno ten wątek i nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na pytanie o darmowy parking, więc stwierdziłem, że podzielę się swoimi doświadczeniami.
Oto mapka :
IMG U WŁAŚCICIELA POSTU
Czerwony - darmowy parking
Zielony - parking płatny 2 kn/h
Fioletowy - droga z darmowego parkingu na starówkę, ok. 5-7 minut
Niebieskie "S" - stacja benzynowa
Żółty - dojazd na darmowy parking (banalnie prosty):
przy wjeździe do centrum należy na światłach, obok stacji benzynowej, pojechać prosto (nie skręcać w prawo!), później pierwsza w prawo i po 10-20 m w lewo na parking.
Parking jest spory. Byłem na nim 1 września ok. 12 i dwa lata temu ok. 20 lipca wieczorem - mnóstwo wolnych miejsc.
kobrat napisał(a):https://www.parkme.com/de/lot/176097/ravnice-2-23000-zadar-croatia na dole strony jest zapis , ze w lipcu i sierpniu 10 kuna/ godz
tomcioooo napisał(a):w Zadarze jest fajny parking koło szpitala ( Bolnicy który osobiście sprawdzałem przez 2 lata spacerek 3 minutki i już się jest koło bramy głównej na starówkę
ornak3 napisał(a):jaceek1 napisał(a):Ja zawsze parkowałem w tym miejscu na darmowym parkingu, potem spacerkiem przez park i już stare miasto
W tym miejscu parking kosztuje 2 kuny/h i jest bardzo duży
mariafaustyna napisał(a):Hej!
Czy orientuje się ktoś może czy w Zadarze lub okolicy jest jakiś parking strzeżony na którym można zostawić samochód na około 10 dni? Ruszamy rowerami z Zadaru do Dubrownika i potrzebujemy pewnego, bezpiecznego miejsca dla naszego autka
Najlepiej coś takiego jak jest na lotnisku, tylko że tańsze (na darmowy nawet nie liczę ) ?
Wydaje mi się że temat nie był poruszany w tym wątku (ponad 100 postów, przepraszam, nie czytałam wszystkich ), a jesli był to byłabym wdzięczna za aktualne informacje
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi