fireman napisał(a):temu trzeba na nim być koło 15:00 . my staliśmy tak jak widzicie blisko wyjazdu a i było jeszcze kilka wolnych miejsc
Endrju napisał(a):fireman napisał(a):temu trzeba na nim być koło 15:00 . my staliśmy tak jak widzicie blisko wyjazdu a i było jeszcze kilka wolnych miejsc
Za pierwszym razem nawet od kopa upolowałem "Twoje" miejsce. Gorzej miał mój brat jadąc na drugiego
Ogólnie po 20 to i w strefie nie idzie stanąć...
malinero napisał(a):W czasie pobytu chcemy zrobić wycieczkę do Zadaru. Na początki sierpnia mogą być tam tłoczno. Zlokalizowałem kilka parkingów: ....
Endrju napisał(a):Polecam ten parking z pierwszego linka, w połowie lipca spokojnie znajdywałem miejsce koło godziny 17. Im później tym ciaśniej, ale rotacja samochodów jest spora i można chwilkę zaczekać na zwolnienie miejsca. Obok jest parking, gdzie odholowują pojazdy źle zaparkowane, także w Zadarze lepiej nie ryzykować pozostawiania w dziwnych miejscach
Co do płatności w strefie, to jest ona prowadzona przez parkometry.
https://www.google.pl/maps/@44.1094572, ... !1e1?hl=pl
Endrju napisał(a):Niestety więcej info nie jestem w stanie udzielić Ale znalazłem ich stronkę:
http://oil.hr/parking-zadar
malinero napisał(a):Jedna rzecz jest niejasna. Kupuję x godzin np. w Zadarze w określonej strefie. Dostaję na telefon potwierdzenie zakupu i jednocześnie system odnotowuje że kupiłem parking. Rozumiem, że straż miejska czy kto tam odpowiada za obsługę parkujących, widząc, że nie ma tradycyjnego kwitka za szybą, sprawdza w systemie, że parkowanie mojego auta (w ustawieniach konta można sobie od razu zapamiętać numer tablic rejestracyjnych) jest opłacone?
Endrju napisał(a):malinero napisał(a):Jedna rzecz jest niejasna. Kupuję x godzin np. w Zadarze w określonej strefie. Dostaję na telefon potwierdzenie zakupu i jednocześnie system odnotowuje że kupiłem parking. Rozumiem, że straż miejska czy kto tam odpowiada za obsługę parkujących, widząc, że nie ma tradycyjnego kwitka za szybą, sprawdza w systemie, że parkowanie mojego auta (w ustawieniach konta można sobie od razu zapamiętać numer tablic rejestracyjnych) jest opłacone?
W Krakowie płacąc telefonem, można sobie wydrukować identyfikator z informacją o takiej metodzie płatności, lub napisać na kartce własnoręcznie, a tak czy siak sprawdza opłatę w systemie. Myślę że tam podobnie to działa.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi