Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Parkingi w Splicie i Dubrowniku

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 19.01.2009 19:58

Dubrovnik - Jednego dnia parkowałem tam gdzie Knicz M. Trzeba obowiązkowo składać lusterka. Blisko na stare miasto.
Drugiego dnia pomyślałem, że staniemy na górze przy drodze. Miejsce się znalazło ale...już sama droga w dół była męcząca.
Po zwiedzaniu byłem oddelegowany po auto...schody, schody, schody. Reszta ekipy siedziała na dole w cieniu na lodach.
borewicz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borewicz » 19.01.2009 21:43

guzzi nic się nie przejmuj i głowa do góry:) pierwsze śliwki robaczywki itd. Posiedzisz trochę na forum to i "ogłady" nabierzesz. W Dubrovniku nie byłem (będę w tym roku), ale w Splicie byłem i dojechałem do samego centrum pod mury pałacu Dioklecjana. Zaparkowaliśmy (byliśmy w dwa autka) bez problemu (parking płatny) na Obala Lazareta (korzystając z mapki el_guapo)

miejsce, gdzie usadowiłem maszynę
Obrazek

tu widok lewej strony budynku przy, którym zakotwiczyłem
Obrazek
Dodam tylko, że było to 30.06.2008
Pozdrawiam
guzzi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) guzzi » 20.01.2009 06:15

dzięki borewicz, (bardziej obrazowo się nie dało :D ) ale widzę, że wieczorkiem się zwiedzało? - pomysł do rozważenia.
Pozdr.
borewicz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borewicz » 20.01.2009 08:16

guzzi napisał(a):...ale widzę, że wieczorkiem się zwiedzało? - pomysł do rozważenia.
Pozdr.

Zwiedzać to się zaczęło za dnia, ale tak nam zeszło... Wieczorem jest wszystko pięknie podświetlone.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 20.01.2009 12:24

Plumek napisał(a):
el_guapo napisał(a):W Splicie parkowałem bez opłat na ulicy Glagoljaśkiej pod murami Muzeum Morskiego.

Tu

Może i bez opłat - nie wiem, czy legalnie :) Znaczy WYDAJE mi sie (ale pewności nie mam), ze tam jest 5 kun za godzinę...

W 2006 nie widziałem tam żadnych parkometrów 8O
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 20.01.2009 12:27

el_guapo napisał(a):
Plumek napisał(a):
el_guapo napisał(a):W Splicie parkowałem bez opłat na ulicy Glagoljaśkiej pod murami Muzeum Morskiego.

Tu

Może i bez opłat - nie wiem, czy legalnie :) Znaczy WYDAJE mi sie (ale pewności nie mam), ze tam jest 5 kun za godzinę...

W 2006 nie widziałem tam żadnych parkometrów 8O

Mogło się zmienić ;) Albo mi się moze zdawać :) Trzeba jednak patrzeć na znaki - bo to najpewniejsze.
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 20.01.2009 12:28

borewicz napisał(a):guzzi nic się nie przejmuj i głowa do góry:) pierwsze śliwki robaczywki itd. Posiedzisz trochę na forum to i "ogłady" nabierzesz. W Dubrovniku nie byłem (będę w tym roku), ale w Splicie byłem i dojechałem do samego centrum pod mury pałacu Dioklecjana. Zaparkowaliśmy (byliśmy w dwa autka) bez problemu (parking płatny) na Obala Lazareta (korzystając z mapki el_guapo)

miejsce, gdzie usadowiłem maszynę
Obrazek

tu widok lewej strony budynku przy, którym zakotwiczyłem
Obrazek
Dodam tylko, że było to 30.06.2008
Pozdrawiam

Takie pustki, to przypadek, albo kwestia, że to czerwiec...
borewicz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) borewicz » 21.01.2009 00:01

Plumek napisał(a):Takie pustki, to przypadek, albo kwestia, że to czerwiec...

Szczerze, to nie wiem czy to przypadek czy zasługa czerwca (byłem tam pierwszy raz), ale była godzina 21:46 i na promenadzie było raczej sporo osób.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Parkingi w Splicie i Dubrowniku - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone