radzio327 napisał(a):Witam, jutro wybieramy sie z Makarskiej do Dubrovnika, pytanko czy dojazd na 9 do Dubrovnika będzie okej zeby zaparkować w Atlanta Center ? I drugie pytanie jaka jest aktualna cena zwiedzania murów ?
stachmat napisał(a):Witam,
Mam pytanie dotyczące transportu połączonego z parkingiem.
Jeśli skorzystam z parkingu przy ul.Žuljańskiej 1 lub w centrum Atlant to jakim autobusem dojadę do starego miasta.
Google Maps nie pokazuje transportu miejskiego w Dubrowniku i nie wiem gdzie są przystanki a będziemy mieć 2 małych dzieci i nie chcemy stracić godziny na chodzenie (tam i powrót)
Jakieś sugestie?
arturescu napisał(a):No i nie ma fajnych widoczków po drodze.
t_i_t_o napisał(a):arturescu napisał(a):No i nie ma fajnych widoczków po drodze.
A to nie jest fajny widoczek?
Ja rozwiązałem problem podejścia w ten sposób, że kierowca wrócił po samochód, reszta załogi czekała w miarę dogodnym miejscu, np.
przy wjeździe na ten parking - oczywiście trzeba się w miarę szybko rozładować / załadować Trzeba pamiętać, że w sezonie ruch, zarówno pieszy, jak i zmotoryzowany, jest masakryczny...
arturescu napisał(a):Spod Atlanta, autobusem wyjdzie niewiele krócej niż spacerem. Najpierw trzeba poczekać na przystanku a potem trasa, jak pamiętam jest dość mocno przykorkowana. Byłem kiedyś w Dubrowniku służbowo jesienią. Z hotelu Bellevue jechało się pod starem miasto jakieś 20 minut łącznie z dojściem na przystanek i kilkoma minutami czekania na bus. A jest to bliżej niż Atlant.
No i nie ma fajnych widoczków po drodze.
Swoją drogą Dubrownik w sezonie z dwójką małych dzieci to taki sobie pomysł.
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne