amatus1 napisał(a):Jutro wybieramy się do Dubrownika na pierwsze zwiedzanie, chcemy być na miejscu o godzinie. 06-07 i mam pytanie w kwestii parkingu w Atlant Center a mianowicie czy jest to parking całodobowy bo widzę że jest on przy centrum handlowym....jedziemy wcześnie i nie wiem czy się nie pokusić o coś bliżej Starego Miasta w przystepnych, macie jakieś sugestie?
Ktoś wcześniej w tym wątku pisał, że jest otwarty 24h.
Parking ten opisywany był jako "javna garaža", tak że wg mnie będzie otwarty.
Robert_Leszno napisał(a):Witam. Dziękuję wszystkim za informacje na temat parkingów w Dubrowniku. Byłem tam z rodziną w ubiegły piątek. Podwiozłem rodzinkę pod mury, pojechałem autem do Atlanty, wsiadłem w autobus miejski - przystanek przy samym parkingu (bilet 12 kun) i łącznie w 15min. byłem z powrotem pod murami. Parking niecałe 3h - 30kn. Potem wyjazd na Srd, znowu cenne info o punkcie widokowym 200m przed stacją kolejki i z powrotem do Gradacu. Wyjazd na górkę "fajny" - powiedziałbym, że trudny, ale bez przesady, ale warto - widok zaj..sty. Co do Dubrownika dodałbym jedną istotną informację, a mianowicie ceny wejścia na mury: dorośli 150kn, dzieci 50kn. Bez żalu odpuściliśmy temat, bo 500kn (300zł ! za 3os dorosłe i 1 dziecko) w naszym wypadku woleliśmy wydać inaczej (całodniowa wycieczka statkiem z Gradacu do Korculi z obiadem i świetną zabawą po małych negocjacjach wyszła nas 600kn). Jeszcze raz dzięki za info. Pozdrawiam już niestety z Polski
hyperreal napisał(a):Ktoś wcześniej w tym wątku pisał, że jest otwarty 24h.
Parking ten opisywany był jako "javna garaža", tak że wg mnie będzie otwarty.
Parking czynny całą dobę, jest nawet cennik za parkowanie miesięczne i roczne. Ze znajomymi i czwórką dzieci doszliśmy spokojnym krokiem w niecałe 20 minut, także uważam że nie ma co się pchać bliżej - droga powrotna z górki . Zwłaszcza, że od połowy drogi i tak zaczyna się zona 40 kn/h.
Dodatkowo dla jadących z boxem, lub wyższym autem - wysokość 3,1 m (ja swój box ściągnąłem przed wyjazdem do Dubrownika , bo ze street view wynikało że jest 2,1 m).
Na pewno jest aż 3,1m w garażu Atlant? Garażowałem tam w przeszłości dwukrotnie, nawet polecałem to miejsce, ale nie zwróciłem uwagi na wysokość garażu, bo byłem osobówkami. Teraz będę Renault Trafickiem i mam wątpliwości. Kto jest pewny, proszę o potwierdzenie, że takie auto wjeżdża tam swobodnie.
Adua napisał(a):@Guinness79 Autostrada od granicy słoweńskiej do Zagrzebia 48 kun w jedną stronę, a od Zagrzebia np do Makarskiej 204 kuny w jedną stronę.