sdolas napisał(a):Bliżej miasta nie było miejsca ?
O której godzinie parkowaliście ?
My planujemy wcześnie rano wyjechać z okolic Makarskie, czyli parkowanie nam przypadnie na 8-9 godzinę.
W tych godzinach jeszcze są miejsca ?
Nie powinno być problemu na znalezienia miejsca dość blisko siebie na dwa auta ?
alienacjaa napisał(a):na SRD parkować można również dalej, nie tylko na tym oznaczonym. Podjeżdżasz dalej i po prawej stronie też jest miejsce. O ile pamiętam nie było tam oznaczeń parkingu, ale i tak każdy parkował (jak to w Chorwacji ). Dwa dni temu problemów z miejscem nie było.
maciejdm1 napisał(a):napisał showtek2 :
Panowie, ja 2 lata temu pojechalem na SRD , tam zostawilem auto, akurat bylo miejsce , ZA FREE i zjechalem sobie kolejka na dol, a na koniec dnia kolejka na gore W tym roku tez tak planuje zrobic Tylko bylo to w czerwcu, wiec jestem ciekaw czy i teraz sie uda tam znalezc miejsce A jesli sie nie uda to gdzie polecacie zostawic auto jak najtaniej ? Bo kiedys wjechalem na jakis parking na ulicy chyba Bagisica czy cos , i jak sprzjrzalem na cene (22 kuny za godzine ! ) to czym predzej wyjechalem
Pytałem wcześniej , ale nikt nie odpowiedział,czy parking na Srd to ten oznaczony pod murem :
,czy mozna jechac dalej i parkować na żwirowym placu po prawej stronie?elka21 napisał(a):Wjazd do podziemnego parkingu Atlant, macie w prawym dolnym rogu zielonego kwadrata.
Co do ceny nie chcę Was wprowadzać w błąd, bo opłatę robił mąż, ale coś mi się kojarzy, że za około pięć godzin postoju zapłaciliśmy mniej więcej w przeliczeniu na złotówki 50 zł.
To zielony kwadracik się przydał
A czy pamiętasz którędy tam dojechaliście ? Bo nam rozchodzi się o ten zakaz skrętu w lewo z ul.Nikole Tesla.
sdolas napisał(a):O której godzinie, trzeba wyjechać z okolic Makarskiej by z luzem zaparkować przy Jadrance i jeszcze w znosnej temperarurze zwiedzić Dubrownik ?
rimo napisał(a):Tak jak niedawno pisałem powyżej my parkowaliśmy w Atlant Centar. Potwierdzam, że wjazd to dolny prawy róg zielonego kwadratu . Zjechaliśmy z Jadranki zaraz za mostem i wzdłuż portu prosto do parkingu. Aktualna cena to 10kn za każdą godzinę. Żadnych problemów z wolnym miejscem. Na parterze jest bank z dobrym przelicznikiem EUR. W dniu 30.06 było bodajże 7,46 kn za 1 EUR. Prosta droga do centrum. Auto w podziemiu więc po powrocie w normalnej temperaturze .
Byliśmy też na SRD i stało tam kilka aut zarówno przed jak i za szlabanem w tym także nasi rodacy. Żadnych informacji o opłacie nie zauważyłem.
Pozdrav
maciejdm1 napisał(a):rimo napisał(a):Tak jak niedawno pisałem powyżej my parkowaliśmy w Atlant Centar.
A pamiętasz czy jest ten zakaz skrętu w lewo na ul. Nikole Tesle? Chyba, że inaczej dojechaleś?