mysza73 napisał(a):A polecisz mi jakiś parking Kraków-Balice?
Najlepiej utwardzony, bo mąż swojego auta w błocie nie lubi zostawiać (a nam zawsze jak wylatujemy albo wracamy, to leje )
Z Balic wylatywaliśmy do tej pory 3 razy.
Za pierwszym razem na lotnisko pojechaliśmy ze znajomymi ich samochodem. Wtedy zarezerwowali oni miejsce na tym parkingu, który znajduje się w bardzo bliskiej odległości od lotniska, nie potrzeba więc transferu lotniskowego. Jest to bardzo wygodne. Koleżanka podwiozła nas pod halę odlotów, zabraliśmy walizki a ona pojechała na parking i wróciła do nas na nogach. Podczas powrotu poszła po samochód a my czekaliśmy na nią przy hali przylotów. Gdy podjechała szybko się zapakowaliśmy do samochodu. Nie trzeba było nic płacić za podjechanie pod terminal. Ale to było w 2021 roku i nie wiem jak jest teraz.
Podczas dwóch następnych wylotów z Balic też chcieliśmy tam zaparkować, ale w interesujących nas terminach nie było miejsc, dlatego wybraliśmy ten parking. Z tego co jest napisane na ich stronie mają, oprócz dwóch parkingów zewnętrznych, także parking zadaszony (oczywiście droższy), ale o utwardzonej nawierzchni nie ma żadnej informacji. My parkowaliśmy na nawierzchni nie utwardzonej, ale deszcz nie padał. Udogodnieniem jest to, że samochód transferowy na terenie parkingu robi za pilota i prowadzi do miejsca parkingowego a następnie czeka, aż się do niego przesiądzie, więc nie trzeba na nogach pokonywać sporej odległości. A w drodze powrotnej samochód transferowy podwozi do miejsca, w którym pozostawiło się samochód.
Tak dowiezienie na lotnisko, jak i odbiór po powrocie, odbywają się bardzo szybko.
Należność za parkowanie uiściłam on line podczas rezerwacji miejsca i z tego tytułu dostałam 10% zniżki. Paragon otrzymałam na miejscu.