wolandero napisał(a):W obydwu miejscowościach przy niewielkim szczęściu można uniknąć opłaty za parking, mnie się zawsze udało, po prostu w Trogir przejeżdżamy most za mostem w prawo i parkujemy z tubylcami na uliczkach, zawsze było miejsce, w Primosten stajemy z tubylcami przy Jadrance jakieś 500m od zjazdu do miasta, obok biura podróży, są tam schody które prowadzą w dół około 200 m i wychodzimy przy Konzum.Pozdr.
black_lord napisał(a):Jak się płaci za parking w Chorwacji komórką ?
Dzwoni się z polskiej komórki z roamingiem i zatwierdzi to parkomat ?
Nie będzie różnic że tu złotówki a tu kuny ?
Płaciliście kiedyś za parkomat w Chorwacji komórką ?
Dzwoni się na kierunkowy do chorwacji i numer ?
ewula91 napisał(a):Wiem, że z parkowaniem darmowym w Trogirze jest ciężko ale czy ktoś się orientuje czy można zaparkować za darmo pod cmentarzem przy ul. doktora Ante Starčevića -> https://www.google.pl/maps/@43.5224585, ... 312!8i6656
Albo jakich cen mogę się spodziewać na innych parkingach? I gdzie znajdują się te najtańsze?
I gdzie ewentualnie jeszcze znajdę parkingi w większej odległości od starówki? Nie będzie dla nas problemem przejść 2-3 km.
Szukałam odpowiedzi na forum, w różnych wątkach ale jednoznacznych nie znalazłam. Jeśli jednak są to przepraszam i poproszę o pokierowanie.
Dziękuję z góry
endryu napisał(a):parkowałem bezpłatnie za mostem wzdłuż nabrzeża przy Put Gradine
endryu napisał(a):Będąc na miejscu można wolniutko przejechać i popatrzeć na znaki, które są ustawione w danym czasie. Parkując tam nie widziałem znaków zakazu lub znaku parking płatny. Blokad też nie widziałem a przed parkowaniem zwracałem na to uwagę. Jak nie tu to są dookoła płatne parkingi i temat załatwiony
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne