Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Park Umag

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Seavolv
Croentuzjasta
Park Umag

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 15.05.2008 10:33

Witam.
Postanowiliśmy że w tym roku pojedziemy do Chorwacji na wakacje i wybraliśmy sobie camping Park Umag :D tak wiem że moloch ale ja lubię duże campingi zawsze się coś dzieje :D ale podstawowy wyborem jakim się kierowaliśmy były dzieci bo jak wiadomo to pod nich się wybiera miejsce :D A że na dużych campingach można liczyć na jakieś atrakcje dla nich (animacje, baseny, place zabaw itp) dlatego też wybrałem Park Umag.
Tylko tyle że mało konkretnych informacji znalazłem na jego temat na forum, może ktoś był i by coś powiedział na jego temat jakie warzenia itp. lub był na podobnym który mógłby polecić w tej okolicy?
Mazovia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazovia » 16.05.2008 09:24

Seavolv napisał(a):Witam.
Postanowiliśmy że w tym roku pojedziemy do Chorwacji na wakacje i wybraliśmy sobie camping Park Umag :D tak wiem że moloch ale ja lubię duże campingi zawsze się coś dzieje :D ale podstawowy wyborem jakim się kierowaliśmy były dzieci bo jak wiadomo to pod nich się wybiera miejsce :D A że na dużych campingach można liczyć na jakieś atrakcje dla nich (animacje, baseny, place zabaw itp) dlatego też wybrałem Park Umag.
Tylko tyle że mało konkretnych informacji znalazłem na jego temat na forum, może ktoś był i by coś powiedział na jego temat jakie warzenia itp. lub był na podobnym który mógłby polecić w tej okolicy?

Bylismy w 2007. Kemping ogromny, wygodny, z pełna infrastruktura rozrywkowa i socjalną. Moje dzieciaki 12 i 6 lat były zachwycone. My bylismy z namiotem, ale mozna wynajac rowniez bungalowy. Choc o ile miejscowki pod namiot sa bez rezerwacji to domek trzeba zamawiac. Sanitariatów duzo i czysciutkie. Dostep do morza troche klopotliwy tzn albo kamienie (klasycznie) albo wybetonowane nabrzeze z lezakami... ale spoko :) Warto wziac rowery, bo wszedzie daleko, Ten kemping ma ok 150ha ! Baseny dla dzieciakow super!!! Jest Konzum, restauracje, bufety, kioski, nawet kafeja internetowa, 50% Niemcow, 25-30% Italiano - to sklad. Reszta to SLO, SK, CZ, PL, H, NL, ... Ogolnie dosyc luksusowo. Zasługuje na te gwiazdki ktore ma.

Bardzo urokliwe miasteczko Umag 5 km od campu. Do Puli tez trzeba smignąć.

W tym roku tez wybieramy sie na camp, ale juz dalej - do Dalmacji - do ZATONu. Mam nadzieje ze bedzie warto :)
nuleiw
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) nuleiw » 16.05.2008 19:01

Kiedy jedziesz do Zatonu, ja od 19 czerwca. Szukam koleżanki dla 5-latki.
pozdrawiam
nuleiw
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 17.05.2008 08:59

Mazovia napisał(a):
Seavolv napisał(a):Witam.

Bylismy w 2007. Kemping ogromny, wygodny, z pełna infrastruktura rozrywkowa i socjalną. Moje dzieciaki 12 i 6 lat były zachwycone. My bylismy z namiotem, ale mozna wynajac rowniez bungalowy. Choc o ile miejscowki pod namiot sa bez rezerwacji to domek trzeba zamawiac. Sanitariatów duzo i czysciutkie. Dostep do morza troche klopotliwy tzn albo kamienie (klasycznie) albo wybetonowane nabrzeze z lezakami... ale spoko :) Warto wziac rowery, bo wszedzie daleko, Ten kemping ma ok 150ha ! Baseny dla dzieciakow super!!! Jest Konzum, restauracje, bufety, kioski, nawet kafeja internetowa, 50% Niemcow, 25-30% Italiano - to sklad. Reszta to SLO, SK, CZ, PL, H, NL, ... Ogolnie dosyc luksusowo. Zasługuje na te gwiazdki ktore ma.

Bardzo urokliwe miasteczko Umag 5 km od campu. Do Puli tez trzeba smignąć.

W tym roku tez wybieramy sie na camp, ale juz dalej - do Dalmacji - do ZATONu. Mam nadzieje ze bedzie warto :)

A mam takie pytanko bo tez pod namiot się wybieramy.
Rezerwowaliście sobie parcele wcześniej czy jechaliście w ciemno? Ja zamierzam jechać 20 lipca więc w sezonie i się zastanawiam czy rezerwować ? Jak tam były jeszcze wolne parcele kiedy wy byliście? Może powiesz jak tam w ogóle wyglądają parcele, jest gdzie się przed słońcem schować?
Mamcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mamcia » 19.05.2008 07:34

Hej, my byliśmy na tym kempingu w zeszłym roku z przyczepą w czerwcu. Kempoing jest przeogromny, rowery wskazane :D , parceli nie rezerwowaliśmy, teren jest tak duży, że podejrzewam, że zawsze będzie jakieś wolne miejsce. Są tereny zadrzewione, jest i "patelnia", jak kto woli. Ceny wysokie, ale standard też. Plaża na terenie kempingu betonowa i skalista, jak dla mnie i moich dzieciaczków nie za bardzo, ale wystarczy wyjść poza teren, 5-10 minut i mamy super plaże, mniej ludzi, przytulniej, aczkolwiek też skalistą. Jednak jakoś tak inaczej "skalistą" :) , można się na niej spokojnie położyć, skałki są płaskie jak stół, że tak powiem "wygodniejsze" :P .

Generalnie polecam, nam się bardzo podobało, zwłaszcza, że Umag jest dobrą bazą wypadową dla zwiedzenia całej Istrii.

pozdrawiam :hut: :papa:
Mazovia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazovia » 20.05.2008 14:36

nuleiw napisał(a):Kiedy jedziesz do Zatonu, ja od 19 czerwca. Szukam koleżanki dla 5-latki.
pozdrawiam
nuleiw

Poczatek sierpnia :)
Mazovia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mazovia » 20.05.2008 14:45

A mam takie pytanko bo tez pod namiot się wybieramy.
Rezerwowaliście sobie parcele wcześniej czy jechaliście w ciemno? Ja zamierzam jechać 20 lipca więc w sezonie i się zastanawiam czy rezerwować ? Jak tam były jeszcze wolne parcele kiedy wy byliście? Może powiesz jak tam w ogóle wyglądają parcele, jest gdzie się przed słońcem schować?[/quote]

Podpisuje sie pod wpisem Mamci. Tu masz mapke http://www.istracamping.com/EN/camps/Park_Umag_1841.itu

Nic nie rezerwowalismy. Na takim gigancie zawsze maja wolne parcele. Tak mi odpowiedzieli na maila... i tak było :)
Pawel67
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Pawel67 » 29.05.2008 16:02

Byłem na Umagu w zeszłym roku. Moim zdaniem ok. Oczywiście duży, plaże nieco gorsze niż w Dalmacji, ale - jest co zwiedzać, nawet Wenecja jest w zasięgu, baseny dla dzieci super, korty tenisowe, boiska, itp. Polecam.

W załączeniu kilka zdjęć
http://pawel67.fotosik.pl/albumy/296203.html
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 30.05.2008 08:59

A Znasz może jakiś camping bardziej na południe Chorwacji o podobnym standardzie i wielkości oraz atrakcjami dla dzieci jak Park Umag?
Mamcia
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mamcia » 30.05.2008 10:32

W pobliżu Zadaru jest kamping ZATON, byłam tam w 2004 roku, warunki były super, plaża piaszczysta, dla dzieci warunki OK, generalnie dużo rozrywki i udogodnień. Ceny też extra, ale wiadomo, kempingi o tym standardzie do tanich nie należą :evil:

O ile pamiętam, na forum można znaleźć sporo informacji o tym kampie, zresztą na necie też są stronki.

Powrót do Kempingi

Park Umag
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone