Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Park Narodowy Risnjak czy Jeziora Plitwickie

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
slonecz
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) slonecz » 15.05.2013 18:16

tak w crikvenicy od 24.05-31.05. Wlasnie sprawzdalam pogode :( deszcz, deszcz i jeszcze raz deszcz!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.05.2013 18:19

Takie prognozy pogody są o kant d... potłuc :wink:

Ja kiedyś jechałem do Wiednia, polska prognoza pogody mówiła o deszczu nonstop, nie spadłą ani jedna kropla :roll:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 15.05.2013 23:52

Ja bym nie był taki pewien. Niczego.
Burze z deszczem to ja miałem w Crikvenicy i w maju i we wrześniu. Kiedyś tak nas zlało, że nie dało się z auta maneli bez przemoczenia pozbierać na nocleg w pensjonacie który był... tuż przy drodze (Neptun).
Szedł cały front z gór i z ... Słowenii czyli od jaskiń... :lol: :wink:

A właśnie, od pewnego czasu mawiam, że jak leje to właśnie wtedy jest najlepszy czas na zwiedzanie jaskiń, bo w nich- choćby nie wiem jakie oberwanie chmur nie było- i tak nie leje!
:)
Natomiast w Skoćjanskiej po deszczach są ciekawe efekty..mgiełka w podziemnym kanionie, obłoczki pary i większy huk wody. To jest to! :) :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2013 06:26

Tyz prowda :wink:

Z pogodą może być różnie :roll:

Ale nie ma co martwić się na zapas, np. prognoza niemiecka to tylko słoneczko :lol:
http://www.wetter.com/wetter_aktuell/we ... =HR3202507
cronaturki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) cronaturki » 16.05.2013 08:48

polecamy Plitvice... każdą z okolo 4 dostepnmych tras. WARTO !

Plitvice i wodospady na rzece Krka to dwa miejsca, które będąc w CRO zoabczyć po prostu trzeba :)

(dzięki)
Ostatnio edytowano 16.05.2013 11:55 przez cronaturki, łącznie edytowano 1 raz
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 16.05.2013 09:13

Lednice napisał(a):Obrazek

A to zdjęcie to z której jaskini?
Samo takie przebranie i brodzenie w wodzi byłoby atrakcją dla mojego młodego :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 16.05.2013 13:15

:lol: To fotka zrobiona w dolnej jaskini, tej POD zamkiem Predjama

Zdjęcie wygląda na ustawkę :roll:
Ale woda i błoto muszą tam być naprawdę :wink:
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 17.05.2013 07:34

No jest tam trochę syfu. Nie byłem wprawdzie w tej jaskini, ale mówił mi przewodnik (Borut) w Skoćjańskiej z którym sobie szerzej pogadaliśmy i o jaskiniach i o... kobietach. :lol: :wink:
Nie jest to bowiem jakiś większy system jaskiniowy, lecz po prostu atrakcja pod zamkiem, zatem nie ma jakichś większych komór i wybetonowanych chodników dla mas. Dzięki temu jest za to lepszy klimat a być w jaskini i mieć sucho oraz czyściutko to tak jak być nad morzem i d...nie zamoczyć w wodzie. :D :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.05.2013 12:54

Jest taka jaskinia na Morawach, aragonitowa, gdzie jest zawsze ciepło, w zimie ludzie idą do jaskini się ogrzać, bo tam zawsze jest 14 stopni
http://geoturystyka.pl/pl/relacje-z-pod ... ropa/0/182 :wink:
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Park Narodowy Risnjak czy Jeziora Plitwickie - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone