walbart napisał(a):Rysio napisał(a):emok napisał(a): A może nazwać tę drogę Radością Teściowej.
Raczej Ciszą Teściowejhenius34 napisał(a):W tym sezonie wyczytałem gdzieś na forum że wjazd kosztuje 40 kun od osoby, a wjeżdżać można od 7:00 rano. Mam pytanko, zamierzam się tam wybrać busem Renualt Trafic 9 - osobowym, dam radę? Czy lepiej wynająć np skuter z Makarskiej i nim sie tam udać? Tylko czy skuterek pociągnie pod taką góreczkę?
Dać radę dasz pod warunkiem że masz opanowane cofanie na lusterka bo prawdopodobnie kilka razy przyjdzie Ci to robić. Dobrym rozwiązaniem jest wjazd tak jak piszesz zaraz po otwarciu szlabanu bo wtedy nie będzie nikt zjeżdżał i ominie Cię wielokrotne katowanie sprzęgła przy ruszaniu pod górę. Skuter bym sobie odpuścił bo jak trafisz na lichy egzemplarz to będziesz mu nogami pomagał
Dokładnie tak jak mówi Rysio
Widziałem parę dorosłych którzy wspinali się pod górkę z prędkością pieszego. Mijałem ich na początku trasy a jak zjeżdzałem to byli tak w połowie. Pewnie mieli wyprawę na cały dzień a skuter był zarżnięty do granic możliwości.
wg wypożyczalni skuterów w baskiej vodzie można wjechać na górę ale tymi z mocniejszym silnikiem (mieli dwa rodzaje, te małe to chyba 50 ccm), ale i tak zalecają robić przerwy po drodze by maszyna "odpoczęła"