henius34 napisał(a):W tym sezonie wyczytałem gdzieś na forum że wjazd kosztuje 40 kun od osoby, a wjeżdżać można od 7:00 rano. Mam pytanko, zamierzam się tam wybrać busem Renualt Trafic 9 - osobowym, dam radę? Czy lepiej wynająć np skuter z Makarskiej i nim sie tam udać? Tylko czy skuterek pociągnie pod taką góreczkę?
emok napisał(a): A może nazwać tę drogę Radością Teściowej.
henius34 napisał(a):W tym sezonie wyczytałem gdzieś na forum że wjazd kosztuje 40 kun od osoby, a wjeżdżać można od 7:00 rano. Mam pytanko, zamierzam się tam wybrać busem Renualt Trafic 9 - osobowym, dam radę? Czy lepiej wynająć np skuter z Makarskiej i nim sie tam udać? Tylko czy skuterek pociągnie pod taką góreczkę?
Rysio napisał(a):emok napisał(a): A może nazwać tę drogę Radością Teściowej.
Raczej Ciszą Teściowejhenius34 napisał(a):W tym sezonie wyczytałem gdzieś na forum że wjazd kosztuje 40 kun od osoby, a wjeżdżać można od 7:00 rano. Mam pytanko, zamierzam się tam wybrać busem Renualt Trafic 9 - osobowym, dam radę? Czy lepiej wynająć np skuter z Makarskiej i nim sie tam udać? Tylko czy skuterek pociągnie pod taką góreczkę?
Dać radę dasz pod warunkiem że masz opanowane cofanie na lusterka bo prawdopodobnie kilka razy przyjdzie Ci to robić. Dobrym rozwiązaniem jest wjazd tak jak piszesz zaraz po otwarciu szlabanu bo wtedy nie będzie nikt zjeżdżał i ominie Cię wielokrotne katowanie sprzęgła przy ruszaniu pod górę. Skuter bym sobie odpuścił bo jak trafisz na lichy egzemplarz to będziesz mu nogami pomagał
Rysio napisał(a):emok napisał(a): A może nazwać tę drogę Radością Teściowej.
Raczej Ciszą Teściowejhenius34 napisał(a):W tym sezonie wyczytałem gdzieś na forum że wjazd kosztuje 40 kun od osoby, a wjeżdżać można od 7:00 rano. Mam pytanko, zamierzam się tam wybrać busem Renualt Trafic 9 - osobowym, dam radę? Czy lepiej wynająć np skuter z Makarskiej i nim sie tam udać? Tylko czy skuterek pociągnie pod taką góreczkę?
Dać radę dasz pod warunkiem że masz opanowane cofanie na lusterka bo prawdopodobnie kilka razy przyjdzie Ci to robić. Dobrym rozwiązaniem jest wjazd tak jak piszesz zaraz po otwarciu szlabanu bo wtedy nie będzie nikt zjeżdżał i ominie Cię wielokrotne katowanie sprzęgła przy ruszaniu pod górę. Skuter bym sobie odpuścił bo jak trafisz na lichy egzemplarz to będziesz mu nogami pomagał
PakoG napisał(a):henius34 napisał(a):W tym sezonie wyczytałem gdzieś na forum że wjazd kosztuje 40 kun od osoby, a wjeżdżać można od 7:00 rano. Mam pytanko, zamierzam się tam wybrać busem Renualt Trafic 9 - osobowym, dam radę? Czy lepiej wynająć np skuter z Makarskiej i nim sie tam udać? Tylko czy skuterek pociągnie pod taką góreczkę?
Skuterem też wjedziesz, znajomi pożyczyli skutery i wjechali na samą górę
Heniuś ile Ci pali ten Trafic z 9 osobami na pokładzie przy spokojnej jeździe z bagażami? Ja jadę w tym roku pierwszy raz Trafickiem 2.0 w dieslu.
fidosanok napisał(a):henius34 napisał(a):W tym sezonie wyczytałem gdzieś na forum że wjazd kosztuje 40 kun od osoby, a wjeżdżać można od 7:00 rano. Mam pytanko, zamierzam się tam wybrać busem Renualt Trafic 9 - osobowym, dam radę? Czy lepiej wynająć np skuter z Makarskiej i nim sie tam udać? Tylko czy skuterek pociągnie pod taką góreczkę?
Hmm... skoro tak kolega twierdzi, to może dowiem się do której można być na górze. Jest jakiś limit? tzn. czy na dole zamykają szlaban czy coś Chodzi mi o robienie zdjęć podczas "złotej godziny" dlatego interesuje mnie wjazd albo maksymalnie wcześnie, albo zjazd już po zachodzie słońca.
Gosia38 napisał(a):Z tymi lusterkami to wcale nie jest żart, sami tego doświadczyliśmy, zarówno my jak i jadący z naprzeciwka musileliśmy to zrobic, inaczej byśmy się nie minęli, a nie było gdzie się cofnąć. Wszystko zależy od gabarytów samochodu, nasz jest dość szeroki (Skoda octavia).
mamy opla vectre, też mały nie jest...
Madzik68 jeśli masz lęk wysokości to lepiej zażyj jakiś środek uspakajający albo usypiąjący przed wjazdem Mnie najbardziej przerażały wystające skały po prawej stronie i wżeszczalam do męża żeby odbij w prawo, a on do mnie, że po prawej jest już barierka i przepaść
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne