Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Parę fotek z Breli.

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 20.03.2013 17:48

Wow piękna ta fotka z tęczą :)
Brela suuuper, już tylko 4 miesiące 8)
Fresz
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fresz » 20.03.2013 20:02

No, no - szacun!!! Przy tym ujęcie z tęczą każdy się pewnie zatrzymał na dłużej - i ja też :D :D
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 20.03.2013 21:21

zakotwiczam tu na dłużej, dave.pl śledziłem Twoje przygotowania do wyjazdu tj. posty, pytania itd, bo rok temu też w końcu była Brela, chętnie powspominam :D
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 20.03.2013 21:49

Fresz napisał(a):No, no - szacun!!! Przy tym ujęcie z tęczą każdy się pewnie zatrzymał na dłużej - i ja też :D :D

I ja też . . . :smo:
mervik
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mervik » 20.03.2013 23:25

Faktycznie ciekawie wygląda te zdjęcie z tą tęczą :wink:
dave.pl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dave.pl » 21.03.2013 03:04

Fresz napisał(a):No, no - szacun!!! Przy tym ujęcie z tęczą każdy się pewnie zatrzymał na dłużej - i ja też :D :D

Dziękuję :oops:
Jest to jeden z moich ulubionych kadrów, jest jeszcze jeden najulubieńszy nocny kadr, ale on się pojawi w swoim czasie :wink:
dave.pl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dave.pl » 21.03.2013 03:06

te kiero napisał(a):zakotwiczam tu na dłużej, dave.pl śledziłem Twoje przygotowania do wyjazdu tj. posty, pytania itd, bo rok temu też w końcu była Brela, chętnie powspominam :D

Witam i zapraszam do dalszego czytania :)
dave.pl
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dave.pl » 21.03.2013 18:21

Dzień kolejny :P
Zaczynamy dość wcześnie, pobudka przed ósmą rano, rajd do piekarni po świeże pieczywko (jak ja uwielbiam ten zapach w piekarni o poranku), śniadanko + kawka na tarasie:
Obrazek
Obrazek
Pogoda jest idealna, po wczorajszych chmurach ani śladu.
Prowadząc baczną obserwację, leniwie popijając poranną kawusię, zauważam zwiększającą się ilość człowieków na schodkach zmierzających w stronę promenady.
Aha, to już ostatni gwizdek by znaleźć na plaży jakiś wolny skrawek dla naszej gromadki :)
Pierwszy kończę śniadanko, zabieram nasz namiocik plażowy, kilka ręczników, chłopaki biorą materace i lecimy walczyć o kawałek lądu dla nas :)
Dzisiaj podjęliśmy decyzję, że nie będziemy lecieć taki kawał drogi na Punta Rata, więc tym razem biwakujemy na plaży przy marinie Soline.
Nie jest ona tak ładna jak Punta Rata, ale ma swoje plusy: blisko do restauracji, sklepu (po zimne Karlovaćko), toalety, ma prysznice i również jest częściowo zacieniona (te miejscówki wywalczyć najtrudniej :) ).
Wady: Bardzo wąska, bliskość mariny - ciągle cosik obok przepływa, ale mi to osobiście nie przeszkadza, dużo ludzi, bywały momenty, że leżał ręcznik przy ręczniku :? .
Plaża przy marinie:
Obrazek
Nasz kawałek tej plaży:
Obrazek
Widok w drugą stronę (fotka z innego dnia :) ):
Obrazek
Jako, że jesteśmy raczej z gatunku "leniwiec pospolity" dziś cały dzień leżymy bykiem na plaży z przerwami na rajdy po jedzonko.
Latorośl szaleje w najlepsze:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dzień upłynął nam bardzo leniwie pod znakiem słońca, chłodnego morza oraz orzeźwiającego chmielowego nektaru :P :
Obrazek
Wieczorem zamarzyło się nam wypicie butelki wina nad brzegiem morza.
Sceneria nocnego wybrzeża Riviery Makarskiej jest niesamowita, a wino w takim miejscu smakuje wyśmienicie. Dzieciaki w międzyczasie urządziły sobie konkurs w rzucaniu kamieniami do wody więc miałem trochę czasu na stuknięcie kilku fotek:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Winko skończyło się bardzo szybko, a my upojeni widokiem nocnego Jadranu w dobrych humorach udaliśmy się w stronę apartamentu.
Zbliżając się do centrum dzielnicy Soline udało mi się strzelić mój ulubiony kadr z cro.
Nie jest to fotka jakaś szczególnie dobra technicznie, ale w moim sercu oddaje całe piękno wieczorów jakie było nam dane spędzić w Breli.
Ach jak ja bym bardzo chciał tam wrócić, poczuć zapach lawendy, usłyszeć granie cykad lawirując bez celu całą długością promenady...
Moje ulubione foto:
Obrazek
A więc zleciał kolejny piękny dzień, dziękuję wszystkim forumowiczom za przychylne komentarze, za waszą obecność. Jutro kolejny odcinek. :papa:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 21.03.2013 18:47

bardzo ładnie przyfociłeś w nocy, właśnie tego mi brakuje w moim albumie
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 21.03.2013 18:48

W sierpniu. Brela po raz trzeci-nie ostatni
-ifajna relacja pisz i wklejaj
monika313
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) monika313 » 21.03.2013 21:19

czekam na dalszy ciąg :) miło popatrzeć na ten błękit ....
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 21.03.2013 21:30

Kacper111 napisał(a):W sierpniu. Brela...

Masz jakieś wolne miejsca w samochodzie? :hut:
Iwona Szu
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona Szu » 22.03.2013 11:58

Cudownie, a pomysł z winem na plaży wieczorem i to w takich kieliszkach... :lol: pierwsza klasa!!
krispinus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krispinus » 22.03.2013 12:23

dave.pl napisał(a):
Obrazek

A do kompletu pewnie był i śpiew? 8)

Spacerek po pieczywko każdego ranka...
Śniadanko na tarasie...
Też to uwielbiam i bardzo miło wspominam...

...Ale z tym browarem w wodzie to już przegiąłeś :evil: :D
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 22.03.2013 17:31

Świetna relacja :D ! Pisana tak jak lubię - trochę pejzaży, trochę ludzików. Jeśli dołożyć do tego kapitalne wręcz zdjęcia :oczko_usmiech: to bardzo trudno się od niej oderwać i niecierpliwie czeka się na więcej :papa: .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Parę fotek z Breli. - strona 5
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone