te kiero napisał(a):pod samą skałkę na promenadę możesz dojechać samochodem, przy promenadzie jest takie mini rondko
Dzięki , już widzę mogę nie jechać
........żartowałem ,obowiązkowo spacerkiem
Wybacz dave że ci tu trochę naśmieciliśmy
mervik napisał(a):dave.pl napisał(a):
Ale mi klina zadałeś, charakterystyka terenu wskazuje że to dzielnica Podarce, jeśli tak to w prawo, ale ręki sobie uciąć nie dam, za wąski kadr
Na pewno ktoś rozpozna to miejsce, proszę o pomoc
Nasze spacery kończyły się na wysokości "kamienia" dalej w stronę Podarce się nie zapuszczaliśmy
Pozdrav
P.S: A dlaczego pytasz
....byliśmy tam ,tylko czasu nie było iść do skałki .
Pytam , bo chyba będziemy tam dwa dni .
A zdjęcie robiłem , jak się wjeżdża zaraz od Pisaka do Breli na przystań ,
może na tym zdjęciu rozpoznasz teren
Zdjęcie robione z przystani
mervik napisał(a):te kiero napisał(a):pod samą skałkę na promenadę możesz dojechać samochodem, przy promenadzie jest takie mini rondko
Dzięki , już widzę mogę nie jechać
........żartowałem ,obowiązkowo spacerkiem
Wybacz dave że ci tu trochę naśmieciliśmy
dave.pl napisał(a):Okejos, cieszę się, że wątek żyje swoim życiem
Jutro wstawię ostatni odcinek, bo dziś już nie dam rady
dave.pl napisał(a):
Dojeżdżamy do miejscowości Zadvarje, a tu przy drodze wielki bazar ze starociami (szkoda, że nie mam fotki ),
wszystkie auta maksymalnie zwalniają i każdy podziwia skarby wystawione na sprzedaż.
Wypatrzyłem panią ze swojskim winkiem na sprzedaż, szybka negocjacja ceny i transakcja przez okno samochodu. Po chwili jestem posiadaczem dwóch 2L-ych butelek winka za jedyne 25kn
dave.pl napisał(a):KONIEC
Dziękuję wam wszystkim, za waszą obecność, ciepłe komentarze oraz pomocne odpowiedzi na pytania zadawane przez innych użytkowników forum.
Jeszcze raz dzięki
Pozdrav
dave.pl
dave.pl napisał(a):te kiero napisał(a):
zauważyłem, że dobrze tam zajrzeć jak się zwijają, można zakupić niektóre rzeczy 2x taniej, np ręcznie wydziabane z drewna kubeczki: rano były po 10E szt, na koniec jak się pakowali kupiliśmy 2szt za 10E
Mam pytanko
Wiesz może w jakie dni się rozstawiają z tym bazarem?
Bo jeśli to jest stała atrakcja, to jeszcze na pewno tam zawitam
darek1 napisał(a):Bardzo fajna relacja. Wszystko na plus ale jedno na minus - zbyt duży tłok w Breli, a zwłaszcza na plaży. Nie lubię zgiełku.
Powrót do Nasze relacje z podróży