Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Parcele na kempingu

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
hunter_jacek
Globtroter
Parcele na kempingu

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 17.07.2012 09:45

Witam wszystkich, jadę z dzieciakami w ciemno do Chorwacji na jakiś kemping ( chyba na Istrii :D ). Chcę zabrać duży namiot. I pytanie czy parcele mają jakieś limity w m2 ???? Nie mam jeszcze namiotu i nie wiem czy kupić większy czy mniejszy?
josefoe
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) josefoe » 17.07.2012 10:51

Jadąc z dziećmi wybierasz pewnie kempingi z basenami i placami zabaw. Takich na Istrii nie brakuje: Park Umag. Lanterna, Bijela Uvala czy Bi Village oferują parcele 80 - 100 m2 tak wiec nawet wojskowy namiot śmiało ustawisz plus samochód.
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 17.07.2012 11:41

Dzięki , kupuję duży namiot. Jeszcze nie wiem jaki :D
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 17.07.2012 15:29

Kup najwiekszy jaki Ci sie zmiesci do auta.
Generalnie namiot nigdy nie jest za duzy ;)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 17.07.2012 16:37

Jeśli jedziesz w ciemno, nie ma pewności, że znajdziesz klasyczną parcelę i wtedy przeklniesz największy namiot jaki Ci wejdzie do auta :)
Wiem - bo przerobiłam temat, udało nam się w końcu przekonać rządzących na kempingu, że pas dla kamperów przy samej plaży nam pasuje ;)
Ale ... może będziesz miał szczęscie :)
piotr68
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotr68 » 17.07.2012 16:40

Namiot kup duży , ale bez przesady (w granicach rozsądku), bo jak następnym razem pojedziesz bardziej na południe to może być problem z miejscem. Nie wszędzie są takie campingi jak na Istrii. Ja mam Quechua T4.2XL więc nie największy, a często było na styk.
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 17.07.2012 21:00

piotr68 napisał(a):Namiot kup duży , ale bez przesady (w granicach rozsądku), bo jak następnym razem pojedziesz bardziej na południe to może być problem z miejscem. Nie wszędzie są takie campingi jak na Istrii. Ja mam Quechua T4.2XL więc nie największy, a często było na styk.

Myślę o takim
http://allegro.pl/6-osobowy-namiot-iceb ... 46060.html
zna ktoś taki namiot?
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 18.07.2012 07:35

Ja mam jeszcze większy niż ten co chcesz kupić i nigdy nie miałem problemów z rozstawieniem na parceli, do tego jeszcze zazwyczaj rozstawiam pawilon.
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 18.07.2012 08:40

hunter_jacek napisał(a):Myślę o takim
zna ktoś taki namiot?

Raczej nikt nie będzie znał, bo to mało znana firma.
Wygląda dośc sensownie jak na swoją cenę - jesli na okazjonalne wypady do Cro bez czestego zwijania/rozwijania to powinien dać radę.
Podjedz jeszcze do Decathlona, bo maja dość sensowne namioty w dobrych cenach. (choc drozsze niz ten co wkleiłeś)
alula
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) alula » 18.07.2012 08:51

a jak z dostępnością wolnych miejsc na dużych kempingach na Istrii w drugiej połowie sierpnia?
z mojego zeszłorocznego doświadczenia wiem, że w Dalmacji po 15 sierpnia kempingi w połowie opustoszały, ale i w pełnym sezonie było dużo wolnego, a podobno na Istrii w sezonie nie ma żadnego wolnego miejsca, jak to jest?
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 18.07.2012 09:02

Zależy na co liczysz, z parcelami może być problem, z miejscem w free zone można coś znaleźć ale też nie zawsze.
Ja już kilka razy jechałem w ciemno i raz się udawało bez problemów, a raz musiałem niestety szukać innego kempingu bo na tym bez rezerwacji już nie było szansy się dostać.
Ogólnie tak od połowy sierpnia kempingi pustoszeją, najgorzej jest własnie teraz na przełomie lipca i sierpnia
Kichol
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kichol » 18.07.2012 11:12

Istria w sezonie jest najmocniej obłożona.
Im bardziej na południe tym mniej ludzi ale i coraz mniej dużych, komfortowych campów.
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 18.07.2012 12:07

Kichol napisał(a):Istria w sezonie jest najmocniej obłożona.
Im bardziej na południe tym mniej ludzi ale i coraz mniej dużych, komfortowych campów.

Mam nadzieję, że coś znajdę, planuję wyjazd 28.07 (sobota).
hunter_jacek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hunter_jacek » 18.07.2012 12:09

Kichol napisał(a):
hunter_jacek napisał(a):Myślę o takim
zna ktoś taki namiot?

Raczej nikt nie będzie znał, bo to mało znana firma.
Wygląda dośc sensownie jak na swoją cenę - jesli na okazjonalne wypady do Cro bez czestego zwijania/rozwijania to powinien dać radę.
Podjedz jeszcze do Decathlona, bo maja dość sensowne namioty w dobrych cenach. (choc drozsze niz ten co wkleiłeś)

Muszę mieć moskitierę w namiocie ,byłem w Decathlonie, z moskitierą są tylko tev za 999zł , coś XL air
Seavolv
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Seavolv » 18.07.2012 12:33

Ja się bawić to się bawić, ja 2-3 lata temu kupiłem taki na Allegro za 500zł i służy mi do tej pory.
http://www.camping-outdoor.eu/_py_ToSho ... leIDQQ262/
Następna strona

Powrót do Kempingi