Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Parcela ??? 2 małe namioty = 1 duży namiot ???

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DarCro
Cromaniak
Parcela ??? 2 małe namioty = 1 duży namiot ???

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarCro » 17.07.2011 15:35

Pytanie odnośnie cennika na kempingu:

Rozumiem, że jak w cenniku jest podana cena "parceli", to trzeba ją doliczyć do ceny za osoby, a tam gdzie nie ma jej w cenniku, to płaci sie tylko za osoby (plus oczywiście auto, namiot, itp. jeśli są wysazczególnione)?

Pytanie drugie:
Czy 2 namioty dwuosobowe policzą nam jako 1 duży namiot? Czy też jednak zapłacimy za te 2 maluszki, tak jakbyśmy 2 "czwórki" lub 2 "szóstki" stawiali? :x
Wojteksw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojteksw » 17.07.2011 15:46

Generalnie, tam gdzie jest wyznaczona parcela, płaci się za parcelę plus osoby. Parcela może być z podłączeniem do energii elektrycznej, wody, ujście brudnej wody, podłączenie telewizji satelitarnej ( w zależności od kategoryzacji kempingu) Na polach namiotowych liczone jest od każdego namiotu plus osoby.
petr
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) petr » 18.07.2011 07:08

Nie całkiem tak jak piszesz, w cenniku najczęściej jest wyszczególnione ze w cenie parceli jest opłata za samochód, przyczepa lub namiot czy camper .
W zależności od kategori parceli może byc prad, woda , odpływ, Tv, internet. Natomiast za dodatkowy namiot czy samochód jest dopłata, plus oczywiście za osoby. Na małych prywatnych campach jest inaczej tam można sie dogadać z włascicielem ze za dwa małe namioty policzy jak za jeden. Duże campy mają sztywny cennik. ewentualnie rabaty za ilość spędzanych dni.
Wojteksw
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojteksw » 18.07.2011 14:11

Dwa lata temu na Zielonej Lagunie obok nas byli znajomi kamperem i ich dzieci ustawiły dodatkowo mały namiot do spania, za który nie płacili dodatkowo. Zapewne wszystko zależy od kempingu, w Polsce dopłaca się nawet za daszek lub pawilon przeciwsłoneczny.
szablasty
Globtroter
Mały namiot

Nieprzeczytany postnapisał(a) szablasty » 19.07.2011 08:10

NA niektórych kampingach nalezy uważać, szczególnie rano, bo jak obsługa zauważy namiot w majtach to gotowa jest doliczyc dodatkową opłatę :)
A na poważnie, to zawsze zastanawiało mnie co to znaczy " mały namiot" i "wielki namiot". Uważam, że mój namiot ( ten do spania-żeby nie było głupich komentarzy) jest mały, no max średni. Dziwnym zrządzeniem zawsze liczą mi za duży. Ale pal licho, ja przez pare kun nie zbankrutuję ale dla właścicieli campów mam radę, napiszcie po prostu "namiot" i bedzie spokój.
DarCro
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) DarCro » 13.08.2011 22:03

Przetestowałem: na 2 kempingach policzono mi te 2 male namioty jako 1 namiot.
Na jednym kempingu policzono mi je jako dwa namioty.

W sumie to hamstwo, bo razem zajmują zajmują mniej miejsca niż "czwórka", nie mówiąc już o większym namiocie...

Powrót do Kempingi