Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Parasol na plaze

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
pawelli
Mistrz Świata FIFA
Re: mocowanie parasola na plaży w Cro

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 21.06.2015 13:04

ryszard22 napisał(a):
Korzystałem z takiego wkrętu i byłem zadowolony :D

Może w tai razie wezmę i jedno i drugie
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.06.2015 13:10

pawelli napisał(a):
ołowiany napisał(a):W ubiegłym roku kupiłem podobne , ale mocniejsze wkręty za kilkadziesiąt zł/szt. i nie sprawdziły się.
A te szpikulce też się w skałę nie wbiją.

w skałę nie - ale może w żwirek dadzą radę ?

Jakoś miałem pecha, bo zawsze pod żwirkiem była skała.
To jest coś jak na obrazku z linku.
http://archiwum.allegro.pl/oferta/susza ... 30233.html
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 21.06.2015 14:57

Najprostsze rozwiązanie z jakim się spotkałam na plażach w Cro to butla 5l po wodzie, taka z rączką - łatwa w transporcie na plażę i leciutka. Zasypujesz kamieniami lub żwirem z plaży/morza i zalewasz wodą, wtykasz sztyce od parasola i już stoi stabilnie.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 21.06.2015 17:16

jest to też jakaś opcja.
Póki co kupiłem na alledrogo - stojak w 2 szpilami metalowymi - zdjęcie kilka postów wszędzie.
Jak sie nie uda - to może Twoje rozwiązanie trzeba bedzie wykorzystać :)
Phobos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Phobos » 26.06.2015 10:53

Ja zabieram podstawkę wypełnianą woda. Ma ona jedną, zasadniczą wadę. Mimo, iż praktycznie nic nie waży, to zabiera sporo miejsca. Ale sprawdza się bardzo dobrze. Gdy plażowicze wyposażeni w młotki i inne patenty, ganiali za swoimi parasolami po plaży, nasz trzymał się dzielnie. No i na betonie, czy skale, tez można się z nim rozłożyć 8) Do tego kosztuje grosze. W Józku można taki kupić za 17zł. Tak więc polecam każdemu, kto ma nieco miejsca w aucie.
bieder1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bieder1 » 26.06.2015 12:42

też chcę brać tą podstawę.
nawet w pontonie na cumie sobie można postawić.
pawelli
Mistrz Świata FIFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelli » 26.06.2015 13:13

ja kupiłem podstawę metalową ze szpikulcami - to powinno w żwirek sie wbić
Phobos
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Phobos » 28.06.2015 00:56

W ubiegłym roku, widywałem w akcji ludzi z parasolami, na taki mniej więcej szpikulec. I napiszę tak - oby Tobie lepiej to służyło :wink: Swoją drogą, młotek, jako obowiązkowe wyposażenie plażowicza :o Ci gorzej przygotowani, musieli poszukiwać większego kamienia :wink:
avonek1203
Globtroter
namiot/ parasol na plaży...

Nieprzeczytany postnapisał(a) avonek1203 » 08.07.2015 13:38

Witam wszystkich, mam pytanie dotyczące rozkładania na plaży w Tucepi parasola ale w zasadzie to taki ogrodowy ok 2x2m namiot z odpinanymi bokami. Oglądałam masę zdjęć i przyznaję, że na zdjęciach można zobaczyć parasole, parasolki, parawany i takie pół namioty (półkola osłonięte od tyłu i góry nie wiem jak to nazwać). Problem w tym, że nie zauważyłam nigdzie czegoś tak dużego jak ja chciałabym zabrać dla wygody swojej i swoich dzieci. Chcemy spędzać na plaży sporą część dnia i takie oto coś ułatwiłoby nam pobyt...
Jest to na tyle ciężkie że przy dniach bez mocnego wiatru raczej nie byłoby potrzeby "kotwiczenia" co w kamieniach mogłoby być nieco ciężkie, a rozłożenie dla nas to pare sekund
Pytanie- czy można z czymś takim się rozłożyć ?
Załączniki:
namiot.jpg
jur3k
Odkrywca
Re: namiot/ parasol na plaży...

Nieprzeczytany postnapisał(a) jur3k » 08.07.2015 13:43

moim skromnym zdaniem, pachnie to "cebulandią" trochę..
aniaitomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) aniaitomek » 08.07.2015 13:49

Dobrze powiedziane :mrgreen: My w zeszlym roku mielismy nad glowami rozciagniety ,, bialy zagiel '' czy jak to sie to cholerstwo nazywa. Bylo bosko, dawalo niezly cien - ale co ludzie gadali w okol ( czyt.nasi rodacy ) . W tym roku az sie boje to rozlozyc , ale jak inaczej dzieciaki przed sloncem schowac ???
Andzia*
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andzia* » 08.07.2015 13:50

Zasadnicze pytanie : czy będzie na tyle miejsca na plaży, żeby takiego kolosa rozłożyć.... :?:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 08.07.2015 13:54

Prawo raczej nie zabrania, ale niestety mam podobne odczucia. Dodatkowo jak nie zakotwisz tego cuda skutecznie,to możesz szukać po drugiej stronie Jadrana. Inna sprawa czy w Tucepi znajdziesz dość miejsca w sezonie.

Edit: Andzia była szybsza :wink:
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 08.07.2015 13:55

Utrzymasz dzieci pod namiotem, będą mogły wejść do wody?? :)
Generalnie zasada jest prosta - zajmujesz tyle miejsca, żeby inni Cię nie przeklęli ...też przyjechali, żeby korzystać z plaży.
avonek1203
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) avonek1203 » 08.07.2015 14:12

będzie nas ok 6 osób więc jeżeli każdy rozloży swój duży ręcznik to mniej więcej tyle miejsca zajmuje co to "coś". Kwestia rozłożenia- rano jak bedzie mniej ludzi, zreszta planujemy rano wychodzić na plaże. Dzieciaki są małe i będa potrzebowały cienia, czy to po wyjściu z wody czy przed wyjściem do wody, czy młodszy w czasie drzemki. Nie bardzo rozumiem co mogłoby się nie podobać innym (biorąc pod uwagę że same ręczniki od każdego z nas+ wózek zajmują tyle miejsca co namiot) a w zasadzie jak ktoś przychodzi na plaże i nie ma miejsca to idzie sobie kawałek dalej... tak ja myśle ( choć może sie nie znam)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone