Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

papierosy ręcznie robione na granicy

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
benne
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) benne » 08.07.2011 21:17

Witam Moi Drodzy.
Może Wy mi podpowiecie, bo szukam już od paru dni i nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi. Otóż w poniedziałek wyjeżdżamy na 2 tygodnie do Chorwacji ze znajomymi. Oni są palaczami i palą papierosy takie ręcznie robione z tytoniu. I na wyjazd nakręcili ich 400 sztuk.
Czy mam się bać, gdy będę te papierosy przewoziła przez granicę? Rozumiem, że są limity 200 szt papierosów ( chyba na osobę? ), ale nie wiem jak sytuacja wygląda z takimi "kręconymi".
Może coś o tym wiecie?? Pozdrawiam :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 08.07.2011 21:21

benne napisał(a):Witam Moi Drodzy.
Może Wy mi podpowiecie, bo szukam już od paru dni i nie mogę znaleźć nigdzie odpowiedzi. Otóż w poniedziałek wyjeżdżamy na 2 tygodnie do Chorwacji ze znajomymi. Oni są palaczami i palą papierosy takie ręcznie robione z tytoniu. I na wyjazd nakręcili ich 400 sztuk.
Czy mam się bać, gdy będę te papierosy przewoziła przez granicę? Rozumiem, że są limity 200 szt papierosów ( chyba na osobę? ), ale nie wiem jak sytuacja wygląda z takimi "kręconymi".
Może coś o tym wiecie?? Pozdrawiam :D

Kręcone bez akcyzy.Czarno to widzę .Kajdany i kula do nogi jak u Misia.
Koralgola. :wink:
maniust
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniust » 08.07.2011 21:22

Tak na serio to Chorwaci nawet nie zajrzą jak wyglądacie.......ale jak Słoweńcy zaczną trzepanko to się bójcie......

Widziałem nie raz jak trzepali kilka aut..... 8O

Ponadto namów znajomych by rzucili ten "syf" !
benne
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) benne » 08.07.2011 21:46

AndrzejJ. 8)
Maniust dzięki, jedziemy przez Węgry, ale to nie zmienia faktu, że chyba znajomych jednak nie wpuszczę z tym do samochodu :)
pawel.777
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawel.777 » 08.07.2011 21:55

maniust napisał(a):Tak na serio to Chorwaci nawet nie zajrzą jak wyglądacie.......ale jak Słoweńcy zaczną trzepanko to się bójcie......
Akurat ja w zeszłym roku widziałem inną sytuację. Jechała przede mną terenówka z tablicami PL. Chorwaccy celnicy nawet na nas nie spojrzeli tylko zajęci rozmową machnęli żeby jechać. Natomiast za 200 m stał patrol, który ściągnął terenówkę na bok. Co sprawdzał nie patrzyłem, żeby nie pomyśleli, żem ochotnik. Ale za kilka kilometrów, terenówka ta minęła mnie z prawie z prędkością dźwięku (Polak potrafi). Widać czymś celnicy/policjanci rodaka wkurzyli (no chyba, że on tak zawsze).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.07.2011 22:12

Bez przesady 400 sztuk papierosów i to jeszcze ręcznie robione:) celnicy nawet na to nie spluną:) bo niby komu mielibyście to sprzedać?? jakbyś jechał z 40 kartonami pięknych Marlborasków to może by się pytali co to jest:) Ja z Cro wracam zwykle z 40 litrami (wino/rakija i inne prośki) i niby, że na handel?:) Ale nastrasz swoich, może się przestraszą:) i wakacje będą dobrym powodem, żeby rzucić.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone