Marjanus napisał(a):Dosiadam się z chęcią bo to moje klimaty (Warmia, jeziora) i nie takie dalekie okolice. Mieszkam w Olsztynie a wcześniej w Lidzbarku Warmińskim więc blisko
Super ze wpadłeś. Witaj w Załodze
Marjanus napisał(a):Dosiadam się z chęcią bo to moje klimaty (Warmia, jeziora) i nie takie dalekie okolice. Mieszkam w Olsztynie a wcześniej w Lidzbarku Warmińskim więc blisko
Fizycznie to nie wiem jak to nasz kapitan komandor robił bo to były wszystko jego wyroby, ale sosy były w tych woreczkach i miały odessane powietrze, to były takie płaskie paczki.beatabm napisał(a):gusia-s
No i tu się właśnie świetnie sprawdzają zamiast słoików woreczki vakum zamykane próżniowo. Takie cyce tylko z żarłem
zastanawiam się jak to zapakować? Bo o ile stałe pokarmy typu kotlet to jak najbardziej o tyle nie wyobrazam sobie sosów o których u siebie pisałaś Właśnie mam zamiar zakupić maszynkę do pakowania próżniowego
beatabm napisał(a):niestety jest bardzo płytkie, w bardzo wielu miejscach można natknąć się na kamienie dosłownie kilkadziesiąt centymetrów pod powierzchnią wody.
agata26061 napisał(a):beatabm napisał(a):niestety jest bardzo płytkie, w bardzo wielu miejscach można natknąć się na kamienie dosłownie kilkadziesiąt centymetrów pod powierzchnią wody.
Faktycznie, jak byliśmy w miejscowości Nowe Guty nad tym jeziorem, baaardzo daleko można było odejść od brzegu, a woda sięgała jedynie do pasa
beatabm napisał(a):Prawie jak w Balatonie, tam też tak płytko od brzegu Dla kąpiących się to całkiem przyjemne te płycizny, dla nas niestety nie do końca. Nie raz przyoraliśmy dnem, oczywiscie bardzo delikatnie - bo niestety nie wszystkie mielizny są oznaczone
beatabm napisał(a): Dla kąpiących się to całkiem przyjemne te płycizny
mchrob napisał(a):Nie raz przyoraliśmy dnem, oczywiscie bardzo delikatnie - bo niestety nie wszystkie mielizny są oznaczone
napisał(a) agata26061
Tylko dla dzieci przyjemne, albo bezpieczne, bo dorośli też nie skorzystają. Pływać się za bardzo nie da i trzeba daleko odchodzić, żeby jakkolwiek się przepłynąć. Dzieciaki wniebowzięte, bo taplać się mogą do woli
maslinka napisał(a):Koniki słodkie
Pogoda (odpukać ) Wam dopisuje
maslinka napisał(a):Maslinko, to nie konik
Bo ja mieszczuch jestem i się nie znam na zwierzętach
mchrob napisał(a):beatabm napisał(a):maslinka napisał(a):Maslinko, to nie konik
Bo ja mieszczuch jestem i się nie znam na zwierzętach
Zobaczymy czy znajdzie sie ktoś, kto rozpozna Co to za zwierz???
Pewnie muł bo na osła za duży