Hmmm...spodziewałam się problemów, jak rezerwowaliśmy latem wakacje w CRO na 2022, bo ile można wytrzymać bez Jadranu
, ale zaczynam mieć wątpliwości z tymi przepisami.
Wakacje mamy od 02.07-17.07. W tym czasie wyjedziemy z Polski, przekroczymy granicę z Czechami, będziemy spali w Austrii,
wyjedziemy z niej, przejedziemy Słowenię i wjedziemy do CRO. Z powrotem ten sam schemat.
Jedziemy wyjątkowo duża ekipą, jak na nas, bo w 5 osób i tutaj zaczynają się schody:
-ja przyjęłam drugie ostatnie szczepienie w połowie czerwca 2021, trzeciej dawki jeszcze nie było, bo zastanawiam się kiedy najlepiej byłoby przyjąć ze względu na wakacje,
- mąż szczepił się , gdzieś okolicy połowy lipca miał II dawkę, z trzecią to samo co u mnie, ale przeszedł COVID i ma status ozdrowieńca od 09.12.21
- syn, lat 9- nieszczepiony, ale przeszedł COVID i ma status ozdrowieńca od 19.12.21
- teściowa, zaszczepiona III dawką ( w połowie grudnia)
- teść, bodajże podobnie jak teściowa.
Z tego wnioskuję, że NA RAZIE, wg obecnych przepisów, syn nie potrzebuje nic więcej, żeby wjechać.
Teściowie- ok, o ile ważność będzie wynosiła 270 dni,
mąż- jeśli 270 ok, jeśli skróca do 180, to nie ok i albo test przed wyjazdem, albo III dawka w okolicy np. marca,
u mnie- nie ok i albo test przed wyjazdem, albo III dawka .
Dobrze kumam
?