piekara114 napisał(a):Jak zwykle u nas pod prąd.... Pierwsi w UE przedłużamy boosterem DCC o rok, a teraz jak UE mówi o bezterminowym przedłużeniu, bo dziś ciężko określić ochronę po boosterze to u nas skracają do 9 mcy....
kuchcik77 napisał(a):Najbezpieczniejsze wakacje w 2022 to rezerowane na short-notice, czyli z krótkim wyprzedzeniem i najlepiej z jak najmniejsza ilościa przejść granicznych ( samolot?)
Ja jeszcze nic nie zarezerwowałam, ale będzie 5 granic do sforsowania . I będę opuszczać UE i potem wjeżdżać ponownie do UE. Będzie dobrze.robiz napisał(a):Ja tam zarezerwowałam urlop już w listopadzie i będę jechać samochodem przez 4 granice.kuchcik77 napisał(a):Najbezpieczniejsze wakacje w 2022 to rezerowane na short-notice, czyli z krótkim wyprzedzeniem i najlepiej z jak najmniejsza ilościa przejść granicznych ( samolot?)
anakin napisał(a):Przypominam, że nie rozmawiamy o szczepieniu i szczepionkach. Jeden już jest zawieszony. Następny będzie zbanowany.
Jakoś mi się nie znudził spokój na forum, po wprowadzeniu tego zakazu, więc mam zamiar konsekwentnie go pilnować.
kaeres napisał(a):Jakim sposobem chcesz uniknąć spraw bezpośrednio związanych z pandemią i możliwości podróżowania w wakacje, których tytuł tematu dotyczy ?
Szczepionki i związane z nimi paszporty Covidowe są NAJBARDZIEJ BEZPOŚREDNIĄ przyczyną i sensem tego wątku.
kaeres napisał(a):
Ja mam super stres z powodów wyżej wymienionych.
Nie zamierzam szczepić ani siebie ani rodziny, a zamierzam jeździć przynajmniej po Europie.
Mam kuźwa mega problem z tymi przepisami :/
Rezerwacje z kilku miesięcznym wyprzedzeniem jak co roku, odpadają. Muszę liczyć na możliwość podróżowania w dobie pseudopandemii jakimiś sposobami bez wyrabiania paszportu covidowego.
Kapitańska Baba napisał(a):kaeres napisał(a):
Ja mam super stres z powodów wyżej wymienionych.
Nie zamierzam szczepić ani siebie ani rodziny, a zamierzam jeździć przynajmniej po Europie.
Mam kuźwa mega problem z tymi przepisami :/
Rezerwacje z kilku miesięcznym wyprzedzeniem jak co roku, odpadają. Muszę liczyć na możliwość podróżowania w dobie pseudopandemii jakimiś sposobami bez wyrabiania paszportu covidowego.
Stres jest ale potem jaka satysfakcja
Ja może oszalałam ale rezerwację wraz z zapłatą dużej zaliczki ten rok zrobiłam jeszcze będąc w Chorwacji w 2021 roku skoro dało się wyjechać w obu poprzednich latach (w ubiegłym nawet dwukrotnie ) to uparcie wierzę że i w te wakacje się da głowa do góry
ZytaS napisał(a):Czyli miałaś test przed wyjazdem, a co zrobiłabyś gdyby okazał się pozytywny? Rosyjska ruletka...
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko