avensis napisał(a):Panasonik fz 50 niedawno kupiłem ten aparat i do konca nie jestem przekonany czy dobrze zrobiłem czy macie ten sprzet jesli tak to czy jestecie z niego zadowoleni. Własciwie to nie miałem kiedy nim sie pobawic czekam na czerwiec i chorwacje tam mam zamiar duzo popstrykac.
avensis napisał(a):Panasonik fz 50 Własciwie to nie miałem kiedy nim sie pobawic
avensis napisał(a):Panasonik fz 50 niedawno kupiłem ten aparat i do konca nie jestem przekonany czy dobrze zrobiłem czy macie ten sprzet jesli tak to czy jestecie z niego zadowoleni. Własciwie to nie miałem kiedy nim sie pobawic czekam na czerwiec i chorwacje tam mam zamiar duzo popstrykac.
HeniekWit napisał(a):Panasonicem z serii fz foci moja rodzinka i to całkiem dobre fotki wychodzą. Natychmiast!!! zaczynaj uczyć sie go "na pamieć". Do wyjazdu wakacyjnego powinieneś już być zaawansowanym amatorem i np: wiedzieć kedy doświetlić lampą twarze przy foceniu w słonecznych warunkach itp. itd. Trzeba też od czasu do czasu przypominać sobie wiadomości z obsługi co sprawdziłem na sobie szukając pewnej opcji w swojej Minolcie. Miłego wypoczynku i owocnych ćwiczeń fotograficznych.
furzyk napisał(a):mialem FZ30 przez pol roku i stwierdzam, ze to byla najwieksza moja pomylka w zakresie fotografii (FZ50 sie prawie nie rozni od niego) A na tym akurat sie znam. To badziewie na iso 80 szumialo jak cholera. Duzy zoom to przeciez ZAWSZE mydlo i brak szczegolow. Dlatego normalna kolej rzeczy, ze ludzie kupuja takie pseudoaparaty, zeby potem dojsc do wniosku, ze TYLKO lustro. Nawet taki panas czy fuji 9600, 6500 - nie zapewnia takiej glebi ostrosci, mozliwosci i satysfakcji z fotografowania jak najzwyklejszy, uzywany eos 300 lub 350d - chocby z uzywana sigma 70-300APO i zwyklym kitem 18-55- uzywane dlatego ze w podobnej cenie. Jak cos robic to robic dobrze. A jesli odwalac fuszere - to osobiscie wolalbym cos do kieszeni a nie tachac kompakta udajacego spora lustrzanke. Sorka, ze tak pisze ale akurat przeszedlem przez wszystkie stadia - od amatora do zawodowca. Obecnie utrzymuje sie tylko z fotografii - na prawde lepiej kupic uzywane lustro z dwoma chocby tanimi szklami zamiast jakiegokolwiek kompaktu. Tym bardziej jak sie jedzie na fajne wakacje.
Jak na zawodowca - nie mog³o byæ innej odpowiedzi.
Ja nie zawodowiec - z Twoj± opini± ca³kowicie siê nie zgadzam. Nie ka¿dy chce i lubi taszczyæ podczas wakacji co¶ co nazywa siê lustrzank±. Zwyk³ym mo¿na niejednokrotnie zrobiæ lepsze zdjêcie.