Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pamiątki z Cro na CD

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
malibuuu
Podróżnik
Pamiątki z Cro na CD

Nieprzeczytany postnapisał(a) malibuuu » 04.09.2005 20:12

Witam kilka dni temu wróciłam z pierwszych wakacji w Chorwacji. Było świetnie. Prócz siedzenia na plaży zwiedziłam po łebkach ten piekny kraj. Do kupienia w różnych regionach były płyty CD po polsku ze zdjęciami filmami i komentarzem. Troszki szkoda mi było pieniędzy ale teraz tak myslę że fajnie coś takiego mieć. Więc chciałam spytać czy ktoś coś takiego zakupił i czy jest szansa by za odpłatnością oczywiście mógł mi taką kopie przesłać. Pozdrawiam :)
morka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) morka » 05.09.2005 08:07

Cześć!
Ja kupiłem takie CD-pocztówki, jest na nich trochę zdjęć, filmików, muzyczka trochę informacji (kupowałem dwa lata temu po 25 KUN), niestety be języka polskiego, ale od czego jest Akademia :)
Jak za 25 KUN, to moim zdaniem warto, widziałem na wiosnę również płyty w marinach po prawie 300 KUN i tu mi szkoda było trochę kasy.
Może się teraz skuszę na zakup jakichś - jadę już w piątek :)
Pozdrawiam
Piotrek Lewandowski
-----------------------------------
MORKA Szkoła Żeglarstwa
www.morka.pl
franc25
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) franc25 » 05.09.2005 09:26

Ja kupiłem takie CD-pocztówki z regionu Dubrownika bardzo fajna ja by co to mogę przegrać pozdrawiam.
Ostatnio edytowano 06.09.2005 08:29 przez franc25, łącznie edytowano 1 raz
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 05.09.2005 09:56

Chłopaki... A nie lepiej zrobić coś takiego samemu? Jacunio robi konkurs fotograficzny, możeby później z tego zrobić płytkę? Jak ja swego czasu zrobiłem z konkursu muzycznego.
Sprawa jest stosunkowo prosta, taki pokaz slajdów z podkładem muzycznym robi się godzinkę. Jedyny problem techniczny, to wybór i dostarczenie zdjęć. Ale gdyby np. zwiększyć ilość zdjęć nadsyłanych na konkurs do... powiedzmy 5, to zebrałaby się całkiem spora kolekcja. Muzyka już jest (konkursowa), więc powoli robi się "z górki".
morka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) morka » 05.09.2005 10:26

Cześć!
Pewnie że można coś takiego zmontować :)
Nawet mogę się pisać do pracy w długie zimowe wieczory :)
A poza tym mam nadzieję, że dostarczą mi zamówiony aparacik cyfrowy z obudową do zdjęć podwodnych do mojego wyjazdu, więc oprócz szczerych chęci pracy dostarczę parę fotek :)
Pozdrawiam
Piotrek Lewandowski
MORKA Szkoła Żeglarstwa
www.morka.pl
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 05.09.2005 10:37

morka napisał(a):Cześć!
Pewnie że można coś takiego zmontować :)
Nawet mogę się pisać do pracy w długie zimowe wieczory :)
A poza tym mam nadzieję, że dostarczą mi zamówiony aparacik cyfrowy z obudową do zdjęć podwodnych do mojego wyjazdu, więc oprócz szczerych chęci pracy dostarczę parę fotek :)
Pozdrawiam
Piotrek Lewandowski
MORKA Szkoła Żeglarstwa
www.morka.pl

Jak jeszcze przywieziesz jakąś buletczynę rakiji to z chęcią się przysiądę :wink:
Ja sobie już zrobiłem płytkę z tegorocznego wyjazdu, wyszła godzinka oglądania (800 zdjęć).
Pozdrawiam
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 05.09.2005 10:43

Volumen .... w jakim programie robisz podklad muzyczny ? inaczej mowiac jak rownoczesnie na tle fotek podlozyc muzyke aby razem stanowilo calosc?
morka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) morka » 05.09.2005 10:44

volumen napisał(a):Jak jeszcze przywieziesz jakąś buletczynę rakiji to z chęcią się przysiądę :wink:
Ja sobie już zrobiłem płytkę z tegorocznego wyjazdu, wyszła godzinka oglądania (800 zdjęć).
Pozdrawiam

Cześć!
Pewnie że przywiozę i to pewnie nie jedną :)
to tak na rozgrzewkę przy pracy :)
Pozdrawiam
Piotrek Lewandowski
---------------------------------
MORKA Szkoła Żeglarstwa
www.morka.pl
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 05.09.2005 11:03

mab napisał(a):Volumen .... w jakim programie robisz podklad muzyczny ? inaczej mowiac jak rownoczesnie na tle fotek podlozyc muzyke aby razem stanowilo calosc?

Pokaz slajdów robię w Ulead DVD Movie Factory 3, a muzykę przygotowuję w darmowym Audacity (sklejam mp3 do żądanej długości). Programik jest prosty w obsłudze, do tego ma polski interfejs.
Zrobienie pokazu sjaldów to jakieś 40 minut, przygotowanie muzyki kolejne pół godziny, kompilacja to jakieś 2-3 godziny (zależy od mocy maszyny).

Muzykę pod pokaz slajdów można zrobić w Nero (wersja Reloaded), ale jest ograniczenie do 99 zdjęć.
Ja wybrałem program Ulead, bo jest dość prosty w obsłudze. Firma ma też w swojej ofercie wyspecjalizowany program do przygotowywania tego typu prezentacji - Ulead CD & DVD Photo Slideshows
Ryszard_K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ryszard_K » 05.09.2005 11:51

sznowna Malibuuu,
lepiej głośno nie składaj takiej prośby - to sie nazywa "piractwo"
Propozycja Volumena - jak najbardziej - sam sie na to pisze
morka
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) morka » 05.09.2005 16:44

Cześć!
Pomysł jest fajny, programów w których można to zmontować wiele. Ja swego czasu zrobiłem prezentację kursów żeglarskich we flashu. Dla zainteresowanych: http://www.morka.pl/download/voditelj_b ... _kursu.exe
Proszę nie traktować tego jako reklamę (chociaż nią oczywiście jest :) ).
Myślę, że świetnym pomysłem jest porobienie takich krótkich prezentacji z różnych wypraw do chorwacji - można oprócz fotek i muzyczek poumieszczać adresy ciekawych pensjonatów, knajpek, bimbrowni :) itp.
A więc przechodząc od słów do czynów - coś obiecuję pomntować - flasha mam na jesień premiera :)
Pozdrawiam
Piotrek Lewandowski
-----------------------------------------
MORKA Szkoła Żeglarstwa
www.morka.pl
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 05.09.2005 17:52

Voluś !!! Małe sprostowanie, w NeroVision wchodzi coś około 600 zdjęć z muzą, meni i bajerami. Nema problema :lol:

POZDR
mab
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mab » 05.09.2005 19:11

Dzieki Volumen i Morka....szkoda tylko ,ze to nie zaden z programikow zainstalowanych na mym komputerze :cry: wychodzi na to ,ze znowu czekaja mnie zakupy oprogramowania...chyba ,ze znacie jakies freeware do tych celow?
malibuuu
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) malibuuu » 05.09.2005 20:42

hm... Dzięki za odpowiedz. Tak naprawde nie wiem czy warto miec takie cd. nie wiem jaka jest jakosc wykonanych zdjec, filmów i jakie komentarze. Popieram ludzi tworczych, ktorzy wlasna praca chca stworzyc cos podobnego i moze bardziej dopierszczonego i zrobionego z sercem. osobiscie nie wezme w tym projekcie udzialu. nie dorobilam sie cyfrowki, nie umiem robic zdjec nadajacych sie do pokazania :P film z kamery wideo to jakies Archiwum X nikt nie wie o co w nim chodzi. dlatego zakupilam duzo pocztowek z rejony Dubrownika, wodospadów KRK, i Plitvickich. Co do piractwa ... sorki, uzyje innego sformulowania moze ma ktos takie cd odsprzedac po przystepnej cenie. :) Pozdrawiam

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone