lupus napisał(a):dlatego na tych bramkach najlepiej placic karta!
eeetam, zwieksza to tylko korki....
levvit napisał(a):I jeszcze jedna uwaga. Bramka na autostradzie przed Zagrzebiem (jadąc w kierunku na Zadar). Płacąc podałem banknot 100 kun. Po przejechaniu bramki zorientowałem się że resztę dostałem w ojro. Zastosowali kapitalny przelicznik, 1E=5KN
sowa_73 napisał(a):a jeżeli jedziemy przez węgry? i potem autostradą przez chorwację na dół. to jaki plan tankowania radzicie?
Przeszukując forum natkalem się na informację o cenie paliw,ale jest niezbyt aktualna:)
Mam Clio 2 z silnikiem 1.2 8v. Zbiornik ma 50 litrowy.. Jestem studentem więc chciałbym jak najtaniej.. Przy 120km/h pali mi okolo 6 litrow. Oczywiste jest ze zxatankuje przed Cieszynem.. ale co póżniej No a co do zasiegu mojego to wydaje mi sie ze 700km da rade zrobic.
Słyszałem od neiktorych ze mam dotaknowac w Czechach (ile teraz kosztuje paliwko kolo Mikulova?)
Niektorzxy mowia ze w Słowenii (podobno najtansze na tej trasie) Ale gzie ?? Po zjezdzie z autostrady czy jeszcze na autostradzie??
Przy autostradzie da się tankować za cenę nie przekraczającej 4,80 na litrze??
Czy mam wymienic zlotowki na kuny w kraju, na granicy Slo-HR czy na miejscu??
Bo trzeba miec cos na oplaty za autostrade (Zagrzeb -Split 157 kun chyba) i tankowanie.
Witam,aktualne ceny paliw,winiet,przepisy itp.www.pzmtravel.com.pl,wymieniaj pieniądze na miejscu,najkorzystniej płacić kartą najlepszy kurs,można nawet za autostradę(euro też biorą).Co do samego tankowania to Czechy,Słowenia i Chorwacja unikaj Austrii (drogo).W Słoweni w nocy większość CPN nieczynna więc tankuj przy autostradzie.Jakby jakieś wątpliwości to wal [url][/url]kresselack napisał(a):Wtam Państwa.
Chcialbym zdobyć kilka informacji o Cro w wersji praktycznej:))
Czytając forum tylko wariat powiedziałby że przewodnik jest lepszy.
Wieć dobrzy ludzie proszę o kilka info, na początku o auto-info
Przeszukując forum natkalem się na informację o cenie paliw,ale jest niezbyt aktualna:)) Jade we wrzesniu do Brny na Korculu (juz raz bylem w Korculi ale to pierwszy raz samochodem bedzie) Mam Clio 2 z silnikiem 1.2 8v. Zbiornik ma 50 litrowy.. Jestem studentem więc chciałbym jak najtaniej.. Przy 120km/h pali mi okolo 6 litrow. Oczywiste jest ze zxatankuje przed Cieszynem.. ale co pożniej. Słyszałem od neiktorych ze mam dotaknowac w Czechach (ile teraz kosztuje paliwko kolo Mikulova?) Niektorzxy mowia ze w Słowenii (podobno najtansze na tej trasie) Ale gzie ?? Po zjezdzie z autostrady czy jeszcze na autostradzie?? P.S. Czy ktos wie czy skonczyli robić obwodnicę Mariboru?? No dobra i co pozniej w Chorwacji?? Przy autostradzie da się tankować za cenę nie przekraczającej 4,80 na litrze??. No a co do zasiegu mojego to wydaje mi sie ze 700km da rade zrobic.. Czekam na państwa sugestie.. Z gory dzieki
P.S. Jeszcze jedno. Czy mam wymienic zlotowki na kuny w kraju, na granicy Slo-HR czy na miejscu??
P.P.S. Bo trzeba miec cos na oplaty za autostrade (Zagrzeb -Split 157 kun chyba) i tankowanie.
krakuscity napisał(a):Coś mi sie wydaje, że nie jesteś tym za kogo się podajesz ale to mało istotne.Przeszukując forum natkalem się na informację o cenie paliw,ale jest niezbyt aktualna:)
Jak jedziesz we wrześniu to ceny jeszcze się zmienią więc sprawdź z końcem sierpnia.Mam Clio 2 z silnikiem 1.2 8v. Zbiornik ma 50 litrowy.. Jestem studentem więc chciałbym jak najtaniej.. Przy 120km/h pali mi okolo 6 litrow. Oczywiste jest ze zxatankuje przed Cieszynem.. ale co póżniej No a co do zasiegu mojego to wydaje mi sie ze 700km da rade zrobic.
Skoro jesteś studentem to sobie policz.Słyszałem od neiktorych ze mam dotaknowac w Czechach (ile teraz kosztuje paliwko kolo Mikulova?)
Po co Ci teraz ta informacja , jutro jedziesz czy we wrzesniu? Cen tu nie ma http://www.mbzm.cz/main.php?A=cerpaci_stanice ale jest mail do hotelu to może Ci podadzą jak napiszesz.Niektorzxy mowia ze w Słowenii (podobno najtansze na tej trasie) Ale gzie ?? Po zjezdzie z autostrady czy jeszcze na autostradzie??
Przeważnie przy autostradach ceny paliw sa droższe.Przy autostradzie da się tankować za cenę nie przekraczającej 4,80 na litrze??
O jaką walutę Ci chodzi? Jeżeli masz na myśli złotówki to przeliczysz sobie tuz przed wyjazdem. Znając cenę benzyny w kunach przeliczysz sobie ile to złotych. PrawdaCzy mam wymienic zlotowki na kuny w kraju, na granicy Slo-HR czy na miejscu??
Wymiana złotówek w Polsce na kuny nie jest korzystna. Co do innych form płatnosci to znajdziesz tu na forum wiele cennych informacji wpisując w wyszukiwarke interesujace Cię zagadnienie.Bo trzeba miec cos na oplaty za autostrade (Zagrzeb -Split 157 kun chyba) i tankowanie.
Trzeba mieć .
Pozdrawiam
H5N1 napisał(a):Jeżeli będziesz śledził przez dwa miesiące wakacyjne wypowiedzi wracających z wojaży, dowiesz się wszystkiego o aktualnych cenach winietek, bramkach autostradowych i innych cenach.
Pozdrawiam
W.Irus
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi