rufus295 napisał(a):55,czyli wejdzie jakieś 58.Realne przy baaaardzo spokojnej jeździe.
Średnie spalanie na poziomie 4,5l w Polsce a na Austriackiej ropie to nawet deko mniej.
Tak jak napisałem toczenie a nie jazda.
kondi napisał(a):A to ciekawostka. Posiadam też taki pojazd, stara poczciwa Ibiza '99 z silnikiem 1.9 TDI GT, silnik AFN. Nigdy na autostradzie nie udało mi się zejść przez kilkanaście lat jazdy przy 120-130km/h poniżej 4.9l/100km, pomimo iż jest 3-dr. i absolutnie bezawaryjna. 4.4/100km było realne do 90km/h płynnej jazdy + AC/off + modny Eco-Driving.
Zomos napisał(a):Szanowni i Szanowne,
na jakich stacjach w Chorwacji jest dobre paliwo, głównie chodzi mi o zwyklego diesla? Ew. jaką stację na Pagu polecacie?
Inde napisał(a):Tankowałem w tym roku na INA w Omisiu i w Crodux nad Zadarem. Ceny porównywalne, auto jechało normalnie jak na Orlenie czy po BP. Tankować, jechać, ajde!
Slavko1974 napisał(a):Ja tankowałem w tym roku w Ina w Vodicach i auto było wyraźnie głośniejsze. Nie odczułem jakoś ewidentnego spadku mocy ale jednak był ocoś nie tak...
mchrob napisał(a):Na Pagu wielkiego wyboru nie masz. INA w Pagu i Lukoil w Novalji. Z przekory na tej drugiej nie tankuję a na INA i Crodox nigdy się nie zawiodłem.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi