napisał(a) kaz32420 » 13.07.2011 20:27
[quote="Marsallah"][quote="mateq111"]Więc albo wzrost spalania przy jeździe z klimą to mit, albo paliwo mają lepsze i tyle[/quote]
A może jedno i drugie? Nie chcę uogólniać, ale po swoim obecnym samochodzie oceniając, nie zauważam wzrostu spalania przy stosowaniu klimy. Od 2 lat zresztą jej wnie wyłączam, chodzi cały rok, tylko temperaturę zmieniam. Ale nie pali mi więcej niż wcześniej.
Najważniejsza dla spalania jest płynność jazdy - na autostradach w tym roku wyciągnąłem nawet 5,5 l/100, podczas kiedy w PL jak pali mi 7 poza miastem, to skaczę do góry z radości...[/quote] :arrow: w polsce potrafie passatem1.9tdi[130km]zejsc do spalania 4,6 wrocilem dzis z Cro i spalanie na 1240 km z klima jadac srednio 97km/h w 13 godzin23mim wyszlo 5,6 paliwo tankowalem 2 razy na Cro, niestety bez tempomatu bo nie posiadam wiec nie zalezy to od paliwa tylko od sposobu i techniki jazdy - 4 osoby dorosle plus pelny bagaznik i lodowka ktora tez pobiera prad a to nistety jak i klima powodoje obciazenie dla silnika, jakosc paliwa w Cro ok tankowalem na kilku roznych stacjach tam w sumie w samym Cro zrobilem okolo 2000km. wiec dla mnie tam paliwo jest OK,