Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakowanie

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Jacunio
Cromaniak
Pakowanie

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 10.06.2005 12:59

Hej!

Dobra rada (jak mi się wydaje) dla tych wszystkich, którzy mają dużo do spakowania a mało miejsca, czyli do wszystkich. :wink:
Otóż są w sprzedaży takie worki z grubej folii na odzież. Worki mają coś w rodzaju szczelnego zamka błyskawicznego i zawór do odsysania powietrza z wewnątrz za pomocą odkurzacza. Ja kupiłem coś takiego w sklepach Jysk, ale może gdzie indziej też można. Chyba pokazywali coś takiego w Mango (TV Shop). Na allegro znalazłem jeden wpis:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54019782 ale nie wiem jakiej te worki są jakości.

A działanie jest proste: do środka wkłada się ciuchy, ręczniki, koce i co tam jeszcze (im bardziej "puchate", tym efekt jest lepszy) i wyciąga powietrze odkurzaczem. Worek staje się płaski a objętość pakunku jest mniejsza 2-4 razy, w zależności od "puchatości" zawartości!

Myślę, że rzecz godna polecenia.

PozdraV
J.
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 10.06.2005 13:12

Jacunio napisał(a):Myślę, że rzecz godna polecenia.PozdraV J.

Owszem, z jednym małym "ale" : trzeba targać ze sobą odkurzacz ?
Pzdr
petris
Cromaniak
temat postu

Nieprzeczytany postnapisał(a) petris » 10.06.2005 13:45

Samochodowy jest mały i nadaje sie do napelnienia powietrzem pontonu,materacy i odpowietrzenia workow z ubraniami itp. :)
Jaco75
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jaco75 » 10.06.2005 14:01

Witka,

pewnie oprócz odkurzacza trzeba mieć jeszcze żelasko bo po wyjęciu ubrań z worka próżniowego wyglądają one "jakby psu z mordy wyjęto" :-).

Pzdr.
Jaco
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 10.06.2005 14:01

Eeeee...

Wyssać powietrze można w domu i rozpakować worki dopiero w cro. A z powrotem na ogół jedzie się "bardziej pusto", bo bez żarcia, jednorazowych gadżetów, pawilonów itp. Rakija dużo miejsca nie zajmuje!... :wink:

PozdraV
J.
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 10.06.2005 14:05

Jaco75 napisał(a):pewnie oprócz odkurzacza trzeba mieć jeszcze żelasko bo po wyjęciu ubrań z worka próżniowego wyglądają one "jakby psu z mordy wyjęto" :-).

Faktycznie, bluzeczki może nie do końca, ale inne, mniej "gniotne" rzeczy jak najbardziej - np. ręczniki, koce, śpiwory, swetry itp.

PozdraV
J.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 11.06.2005 10:16

Witam!
Tak czytam o tych spiworach, swetrach, kocach, odkurzaczach....i mysle: Jak to zapakowac ( o namiocie nie wspomne) do ...PLECAKA??????
A powaznie: jade na caly sierpien, przezyje chyba bez spiwora, nie?
POZDRO! :papa: :D
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 11.06.2005 10:44

wiolak3 napisał(a):Witam!
Tak czytam o tych spiworach, swetrach, kocach, odkurzaczach....i mysle: Jak to zapakowac ( o namiocie nie wspomne) do ...PLECAKA??????
A powaznie: jade na caly sierpien, przezyje chyba bez spiwora, nie?
POZDRO! :papa: :D

No jasne! Ten śpiwór to był tylko przykład artykułu o dobrym współczynniku kompresji... :wink:

PozdraV
J.
wiolak3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wiolak3 » 11.06.2005 10:53

Dzieki! ja tak tylko pytam, bo pierwszy raz pod namiot i do Cro tez pierwszy raz. Lubie jak ktos tworzy takie rozne cuda, co potem przydaja sie w podrozy! :D :) :)
BaWa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) BaWa » 13.06.2005 21:10

Jacunio staje w twojej obronie ;-) takie worki nie są złe......... :D
Jacunio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacunio » 14.06.2005 08:41

O, dziękuję Ci!
Bo tylko marudzą ci niewdzięcznicy... :cry: :wink:

PozdraV
J. :D
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 14.06.2005 10:06

Jacunio !!! Jadą ze mną trzy kobiety ! Czy masz pomysł jak skompresować
trzy kufry pełne kosmetyków !!!!!! :cry:
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 14.06.2005 10:17

Jurek napisał(a):Jacunio !!! Jadą ze mną trzy kobiety ! Czy masz pomysł jak skompresować

Jurek, a ja mogę! Mogę... zgódź się...
Proponuję wszystko nałożyć warstwami na twarz i codziennie zdrapytać jedną. Zaoszczędzone w ten sposób miejsce przeznaczasz na... sam wiesz najlepiej na co 8)
robi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) robi » 14.06.2005 10:21

Jurek napisał(a):Jacunio !!! Jadą ze mną trzy kobiety ! Czy masz pomysł jak skompresować

Ja kiedys miałem taki pomysł -zostawiłem przez pomyłke :roll: kufer żony w garażu. Zemściła sie straszliwie: podczas wyprawy na mazury utopiłem auto w błocie - tak po osie- siegam do pudła po wyciagarke, a tam... żelazko :P =właśnie taką podobno miałem minke.
Teraz tez woze 3 kuferki kosmetyków.
Pozdrawiam
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 14.06.2005 10:30

Robert, zachwilę Lena wróci z miasta, zapytam co ona na to ?!!!! :lol:

Powrót do Kempingi

Pakowanie
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone