macie jakies sprawdzone sposoby pakowania auta? Wiadomo, na kemping zabiera sie mnostwo rzeczy

Pozdrawiam,
Havena
__monia napisał(a):No niestety pakowanie to największy minus campingowania.
Jeździmy tylko we 2, mamy nienajmniejszy samochód (VW Touran) a i tak jest to wyzwanie żeby zapakować tak by tylna szyba była widoczna.
Oczywiście lista jest niezbędna. Przy ostatnim wyjeździe skorzystałam z legendarnej listy krążącej na forum - oczywiście odpowiednio zmodyfikowałam do naszych potrzeb. Jakby ktoś chciał mogę wrzucić.
Nasz patent - wyjmujemy tylne siedzenia - wtedy cały nasz sprzęt mieści się do wysokości rolety bagażnika. Całość gustownie przykrywamy kocemMy nie wozimy jedzenia ani żadnych napojów - jedynie bierzemy na drogę. Dobrym pomysłem jest wzięcie dzbanka filtrującego (np Brita) - zajmuje mało miejsca i mamy wodę do picia/ gotowania na cały pobyt.
A, jeszcze mi się przypomniało - na pewno lepsze są miękkie torby. My niestety mamy sztywne walizki - myślę nad kupnem najwzyklejszych toreb włąśnie pod namiot.
bigredone napisał(a):Może wożą wannę ?
Touran w dwie osoby pomieści bardzo wiele bez wyjmowania foteli i innych cudów.
bigredone napisał(a):Touran w dwie osoby pomieści bardzo wiele bez wyjmowania foteli i innych cudów.
wojtek_p napisał(a): Czy Wy aby nie przesadzacie?
Mam znajomych, którzy jeżdżą na kempingi w 4 osoby, autem z mniejszym bagażnikiem i jakoś na problemy z pakowaniem nie narzekają.
Crocodyl napisał(a): Podała jedną ważną rzecz o której niewielu mundrych pamięta. Pakować należny tak aby bagaż nie zasłaniał widoczności i był bezpieczny w przypadku awaryjnego hamowania. Plan, rozsądek i myślenie potrafi zrobić cuda i stworzyć w bagażniku tetris. Wszyscy widzieliśmy na trasach zapakowane samochody tak, że w lusterku wstecznym widać tylko odbicie twarzy kierowcy.
Havena napisał(a):Hej,
macie jakies sprawdzone sposoby pakowania auta? Wiadomo, na kemping zabiera sie mnostwo rzeczyKazda zajmuje wiecej lub mniej miejsca w aucie... Mamy boxa na dachu, bagaznik tez nie najmniejszy, a jednak troche dobytku (materace, poduszki, spiwory) laduje w srodku. Jak sobie radzicie z pakowaniem?
Pozdrawiam,
Havena
Crocodyl napisał(a):. Pakować należny tak aby bagaż nie zasłaniał widoczności
Rafi70 napisał(a):Namiot .... do boxa.
bluesman napisał(a):... Bagaż jest przykrywany umocowana do uchwytów nadwozia mocną siatka by w przypadku nagłego hamowania nie mieć go na przedniej szybie. ...