Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pakowanie auta

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.07.2017 10:48

Jeszcze jedno, te elementy wyposażenia, które ze sobą mogą dosłownie "współ grać" w czasie jazdy lub też się obić separowane są ręcznikami, kocykami, papierowymi ręcznikami, folia bąbelkową itp :)
TomekTrikke
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomekTrikke » 13.07.2017 11:25

Ja proponuję z uwagi na wieloletnie doswiadczenie kempingowania w Chorwacji tak:
Na górę do boxu wszystko kempingowe ... namiot, stoliki, zadaszenia, kuchenki, naczynia, hamaki, linki, materace, lampki itd ...
Na dół do bagażnika cięższe 4 szt Trikke, ( 3 elektryczne, 1 sportowy, ) na to złożone leżaki, szafka namiotowa, i na to jedzenie, bagaże w miękkich torbach, lodówka. Wszystko się mieści bez problemu, w aucie 3 dorosłe osoby, samochód Chrysler Grand Voyager, nie ograniczmy się z niczym, no ale samochód do małych nie należy ;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.07.2017 11:29

TomekTrikke napisał(a):Na dół do bagażnika cięższe 4 szt Trikke, ( 3 elektryczne, 1 sportowy, )

Jasne :?: wszyscy wiedzą o co chodzi i wszyscy mają :mrgreen: wiadomo, że to kuchenki elektryczne ale po co tyle 8O i jedna sportowa ? :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2017 11:42

Aż musiałam poszukać co to Trikke... Nie wpadłabym żeby takie cos brać.
Ale nie zaskoczy mnie nic po tym jak widziałam na campie człowieka, który po bułki jechał skuterem. Jakieś 200 m w jedną stronę...
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.07.2017 11:44

__monia napisał(a):Aż musiałam poszukać co to Trikke... Nie wpadłabym żeby takie cos brać.
Ale nie zaskoczy mnie nic po tym jak widziałam na campie człowieka, który po bułki jechał skuterem. Jakieś 200 m w jedną stronę...

Też musiałem to zrobić :) też bym nie wpadł :)
Malowa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Malowa » 13.07.2017 13:48

bluesman napisał(a):
__monia napisał(a):Aż musiałam poszukać co to Trikke... Nie wpadłabym żeby takie cos brać.

Też musiałem to zrobić :) też bym nie wpadł :)

Tez bym nie wpadła......
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 13.07.2017 14:14

bluesman napisał(a):

Rafi70 napisał(a):Namiot .... do boxa.

Tu też się nie zgodzę ! do boxa wyłącznie to co lekkie !

A dlaczego tak twierdzisz?
Skoro box ma ładowność 50kg, bagażnik dachowy 75kg, cały bagaż czyli namiot , krzesła , materace, plandeki i śpiwory ważył ok 45kg to dlaczego nie?
A co zimą z boxem , narty do bagażnika bo cieżkie? :D :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2017 15:20

Pakowanie samochodu na kemping zaczynam od zainstalowania na tylim siedzeniu lodówki z zamrażarką na 230v, a potem już leci z górki. Bagażnik - składany stół, 4 krzesła, dwa fotele, szafka,namiot, buty, ciuchy spakowane w miękkie torby.....między tymi bambetlami czajnik elektryczny (ten na gaz jedzie na końcu), garnki..., sama góra materace, śpiwory na koniec spakowany bagażnik tak by łatwo wyjąć stolik pomocniczy, kuchenkę z gazem. Jedzenie jedzie w lodówce łatwo dostępne.

Wersja B. dla pływających - na twarde rzeczy w bagażniku wkładamy ponton, silnik jedzie w małej przyczepie bagażowej, na przyczepie instalujemy rowery. Przy większym wozie silnik jedzie na końcu bagażnika, wtedy nie zabieramy przyczepki, rowery lądują na dach lub hak auta.

Wersja C dla niecierpliwych lub mało zorganizowanych - wywalamy wszystko i zabieramy gruby portfel. :boss:

Ps. Tak poza tematem, pamiętajcie jadąc pod namiot przygotować sobie niefabryczne śledzie do mocowania namiotu oraz pas sztormowy. Śledzie najlepiej wykonać z drutu żebrowanego fi 10 ewentualnie fi 12, choć i te potrafią się giąć. :roll: :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2017 15:23

smoki3 napisał(a):pas sztormowy

Co to i na co to??

Edit: OK, wygooglałam i już wiem co to to ;)
Ostatnio edytowano 13.07.2017 15:27 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2017 15:24

__monia napisał(a):
smoki3 napisał(a):pas sztormowy

Co to i na co to??

Jak ci bora zabierze namiot od razu będziesz wiedziała, że o czymś zapomniałaś. 8O
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.07.2017 16:41

bluesman napisał(a):Tu też się nie zgodzę ! do boxa wyłącznie to co lekkie !

A dlaczego tak twierdzisz?
Skoro box ma ładowność 50kg, bagażnik dachowy 75kg, cały bagaż czyli namiot , krzesła , materace, plandeki i śpiwory ważył ok 45kg to dlaczego nie?
A co zimą z boxem , narty do bagażnika bo cieżkie? :D :D[/quote]

Chodzi o środek ciężkości przy jeździe samochodem z większą predkością :) nie twierdziłem, że się nie da :) Poza tym lepiej się wyciaga jak już się jest troszkę starszym :)
Rafi70
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rafi70 » 13.07.2017 18:00

Masz rację , miałem to na uwadze ,ale przy 4szt na pokładzie + bagażnik zapakowany po sufit , pod fotelami zapas mineralnej i żubra ...zapewniam Cię ,że środek ciężkości ani drgnie :wink: :D
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.07.2017 20:30

obejrzałem to

zdecydowanie nie !!! Rower bije to na głowę, a jeżeli miałoby być takie cuś elektryczne to wolę elektryczny rower bo przynajmniej mogę siąść zbędny i kosmicznie drogi bajer :mrgreen:
w dobie braku ruchu bez sensu, wolałbym hulajnogę do poruszania sie po kempingu ale chodze i tak pieszo choc mam :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.07.2017 20:41

Tryki są dla lamusów. Teraz jeździ się na :

;)
bluesman
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) bluesman » 13.07.2017 20:51

bigredone napisał(a):Tryki są dla lamusów. ;)

To też jest już stare
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kempingi

Pakowanie auta - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies